Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem fog ez a visszájára...

Nem fog ez a visszájára fordul számomra?

Figyelt kérdés
Van egy vallásfan a munkahelyemen aki mindenkit megpróbál megtéríteni és könyvet sózni rá, szóval kiötlöttem egy tervet. Azt mondtam neki találkoztam egy fickóval és kaptam egy könyvet és megtértem, megmutattam neki a sátán bibliáját. Azt mondta ez halál, 100 százalék az utam a pokolba és a gonoszt követem majd elballagot mondván az én döntésem. Ateista vagyok de így le tudtam vakarni. Ugye nem fog szentelvizet stb-t hozni?
2023. okt. 4. 22:41
 1/7 anonim ***** válasza:
14%
Egy előadáson elhangzott bent, hogy nem lehet senkit megtéríteni, nem a mi feladatunk.Nálunk a biztonsági vezető készít illusztrációkat keresztény prospektusokhoz. Én hiszek a vallásban, de amennyi szörnyűséget megengedett az a hely a sok jó cselekedetekért, nyomozónak os mehet az ember a jó ügyek érdekében, persze ott jobban ki lehet bontakozni sikeresen.
2023. okt. 4. 22:48
 2/7 anonim ***** válasza:
21%
*is
2023. okt. 4. 22:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A viselkedése alapvető munkahelyi szabályokat sért: érettebb lett volna ezen a vonalon elindulni.

Egyébként ha ateista vagy, miért félsz a szenteltvíztől?

2023. okt. 4. 23:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Jó poén volt, haverral ezen röhögtünk.
2023. okt. 4. 23:43
 5/7 anonim ***** válasza:
18%
A szenteltvíz csak az ördögre veszélyes, tudomásom szerint. A kérdező eszerint ördög, ezért fél a szentelt víztől.
2023. okt. 4. 23:43
 6/7 Shaddark ***** válasza:

Szerintem nem kellene valakit csesztetned mert babonás. Valószínűleg nem is tehet róla...

Én speciel nem tartom sokra a legtöbb vallást, mert az emberek félelmeire építve próbálja megijeszteni őket hogy úgy éljenek ahogyan ők megmondják.

Utoljára hétvégén valakik csengettek, és hoztak egy irományt hogy mind megdöglünk ha nem kezdünk el hinni...

De vannak amik több pozitív hozzáadott értéke van mint negatív. Pl. akik hétvégente kimennek együtt bográcsozni mobil nyomkodás helyett, közösségi élményt, összetartozást kovácsolnak és erősítenek amire szükség van szerintem a mai világban.

A kedvenceim a buddhisták és az evangélikusok, nekik nincs szükségük rá hogy egy pap/lelkész... megmondja hétvégén mit üzent nekik isten, elbeszélgetnek vele egyedül is papok és több tonnás aranykészlet nélkül is.

- A legtöbben kiskorukban lesznek azok, mert programozzák őket kicsi kortól. Ezek nem tehetnek róla, ha a kérdezőt is ilyen közegben nevelték volna fel, most ő tukmálná mindenkire a könyvecskéit, ha kell ha nem...

- Vannak, akik valamilyen trauma miatt lesznek azok. Nem feltétlen kell nagy dolgokra gondolni, pl. egy válás is lehet ilyen. Ők legjobb igyekezetük ellenére sem tudták megoldani a problémájukat, ezért szükségét érzik hogy egy nagy és hatalmas valaki vigyázzon rájuk, mert már nem bíznak magukban. És a legtöbbször segít is nekik.

- És vannak akik csupán szeretnének egy erkölcsi, érzelmi iránytűt az életükbe, ami úton tartja őket hogy ne térjenek le olyan utakra ami csábító ugyan, de a végén lehúzza őket a mélybe. Ami segít nekik, hogy ne kelljen minden döntésre időt szánni, mert a vallási dogma majd eldönti azt, amivel ők nem szeretnének foglalkozni. Ha a hitük és az életszemléletük egybe esik, akkor ez akár egy kényelmes és perfekcionista megoldás is lehet, ami jobbá teszi az életüket.

2023. okt. 5. 10:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Aki térít az nem fog szentelvizet vinni, ezek jellemzően protestáns kisegyházak, ott nincsenek Szentségek, csak a Biblia, azt követik betűről betűre. Szerintem jó ötlet volt, én azt szoktam mondani katolikus vagyok (igaz is), a hülyébbje puffog egy sort hogy az az ördög vallása, mondom nekik jól van tesó aztán nyugton vannak onnantól. A baptisták nehezebb dió mert azok a katolikust is meg akarják téríteni, elhívnak a kis estjükre ahol "mindenféle vallásúak" vannak. Kínosan kerülik a baptista szó használatát is. Na, ha egy ilyenre meghívnak és végül nem mész el, az pont elég megintcsak hogy béken hagyjanak. A harcos ateistákat meg azzal szoktam lerázni hogy belengetem, mi van ha úgy hiszek Istenben hogy nem vagyok keresztény? Innentől egyből arra gondolnak zsidó vagyok (ami nem igaz), és hát ki szeretne munkahelyen antiszemita vádba keveredni? 😅
2023. okt. 5. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!