Nem fog ez a visszájára fordul számomra?
A viselkedése alapvető munkahelyi szabályokat sért: érettebb lett volna ezen a vonalon elindulni.
Egyébként ha ateista vagy, miért félsz a szenteltvíztől?
Szerintem nem kellene valakit csesztetned mert babonás. Valószínűleg nem is tehet róla...
Én speciel nem tartom sokra a legtöbb vallást, mert az emberek félelmeire építve próbálja megijeszteni őket hogy úgy éljenek ahogyan ők megmondják.
Utoljára hétvégén valakik csengettek, és hoztak egy irományt hogy mind megdöglünk ha nem kezdünk el hinni...
De vannak amik több pozitív hozzáadott értéke van mint negatív. Pl. akik hétvégente kimennek együtt bográcsozni mobil nyomkodás helyett, közösségi élményt, összetartozást kovácsolnak és erősítenek amire szükség van szerintem a mai világban.
A kedvenceim a buddhisták és az evangélikusok, nekik nincs szükségük rá hogy egy pap/lelkész... megmondja hétvégén mit üzent nekik isten, elbeszélgetnek vele egyedül is papok és több tonnás aranykészlet nélkül is.
- A legtöbben kiskorukban lesznek azok, mert programozzák őket kicsi kortól. Ezek nem tehetnek róla, ha a kérdezőt is ilyen közegben nevelték volna fel, most ő tukmálná mindenkire a könyvecskéit, ha kell ha nem...
- Vannak, akik valamilyen trauma miatt lesznek azok. Nem feltétlen kell nagy dolgokra gondolni, pl. egy válás is lehet ilyen. Ők legjobb igyekezetük ellenére sem tudták megoldani a problémájukat, ezért szükségét érzik hogy egy nagy és hatalmas valaki vigyázzon rájuk, mert már nem bíznak magukban. És a legtöbbször segít is nekik.
- És vannak akik csupán szeretnének egy erkölcsi, érzelmi iránytűt az életükbe, ami úton tartja őket hogy ne térjenek le olyan utakra ami csábító ugyan, de a végén lehúzza őket a mélybe. Ami segít nekik, hogy ne kelljen minden döntésre időt szánni, mert a vallási dogma majd eldönti azt, amivel ők nem szeretnének foglalkozni. Ha a hitük és az életszemléletük egybe esik, akkor ez akár egy kényelmes és perfekcionista megoldás is lehet, ami jobbá teszi az életüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!