Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mit gondolnátok egy olyan...

Ti mit gondolnátok egy olyan eladóról aki számológépen számolja ki a vissza járót?

Figyelt kérdés
Most kezdtem egy műszaki boltban mint eladó nem olyan kasszánk van ami kiírja,hogy mennyit kell vissza adnom hanem csak blokkot ad. Nyilván úgy szoktam hogy vissza számolom fejben a vissza járót de mikor itt állnak felettem 3-4 en bizony zavar és nem vagyok még olyan rutinos hogy a zavaró tényezőket kitudjam zárni. Szóval nem néznek butának vagy tudatlannak az emberek, hogy számológéppel számolgatom a vissza járót szerintetek? Mert engem kicsit fusztrál hogy biztos butának tartanak az ügyfelek is illetve a kollégák.

2017. aug. 7. 11:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Biztosabbnak tűnsz a pontos visszajáróban, ha számológépen teszed. Azzal ne törődj, ki, minek tart.
2017. aug. 7. 11:54
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A helyedben csak ezzel csinálnám, így a legpontosabb. Az a ciki, ha nem tudod kiszámolni géppel, találkoztam ilyennel, összvissz 3 tételt kellett volna összeadni géppel, nem ment neki (mindig többet írt ki), csak sokadjára és mi voltunk a hibásak, hogy nem annyit adtunk, amennyit kell, pedig ő számolt rosszul.
2017. aug. 7. 11:55
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Ha a főnök nem szól érte, akkor semmi akadálya.
2017. aug. 7. 11:56
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted ciki? Ukrajnában még mindig ügyesebben számolnak abakusszal mint számológéppel.
2017. aug. 7. 12:09
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

Nem zavarna, de egy tipp:

Fizetnek 3875F-ot 5000-sel, akkor ne az 5000-ből vond ki a 3875-öt, hanem úgy vedd ki a kasszából, hogy hozzáadsz, tehát

+5=3880

+20=3400

+600=4000

+1000=5000

Nem kell nekik mondogatni, hogy plusz 5,meg plusz 20, hanem csak magadban.

2017. aug. 7. 12:12
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
És még számolni sem tudok, valahogy átváltottam 3375re, de a lényeget érted.XD
2017. aug. 7. 12:13
 7/16 Metionin ***** válasza:
100%
Nyugodtan számold géppel, pontosabb. Ha sokan állnak a sorban és sietni kell, a legjobb fejszámoló is eltévesztheti. A pénztárgép is azért írja ki, mert az úgy pontos.
2017. aug. 7. 12:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Csak a bonyolultat számolod ki, gondolom :) Később menni fog, csinálhatod azt is, hogy hangosan mondod, hogy adsz vissza, először az aprót, aztán a többit, kiegészítve az összeget, ahogy fent írták.

Ha adnak borravalót, fogadd el és tedd félre, később, ha hiány lenne, abból pótolod.

Menni fog ám flottul egy hét után már nem kell számológép, de ha biztonságot ad, akkor használd, én nem gondolnék semmi rosszra, inkább, minthogy bénázzál.

2017. aug. 7. 12:19
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam pénzes helyen, ott pl. kötelező volt beütni számológépbe azt is, amit fejből kiszámoltál, a pontosság végett. (Mondjuk ott olyan számológép volt, ahol vissza lehetett ellenőrizni, mit írtál be, szóval ha bármi hiány volt, akkor rögtön meg lehetett nézni, mi nem stimmelt.)

Ettől függetlenül baromi fontos kompetencia volt, hogy tudj fejben számolni, enélkül nagyon könnyen átvágnak. Ha nem is forintra pontosan, de mondjuk hogy ha 3675 Ft-ot tízezressel fizet, akkor kapásból és gondolkodás nélkül tudd, hogy hatezer-valamennyi a visszajáró. Ezt egyébként nálunk csekkolták is, rendesen gyakoroltatták.

Összességében: ha neked könnyebb, akkor nem ciki, nem azon a húsz másodpercen fog múlni, de soha ne hagyatkozz 100%-ig a gépre, mindig számolj fejben is mellé, és akkor biztosan nem lesz gond.

2017. aug. 7. 12:23
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Vásárlóként engem zavarna, ha az eladó csak fejben számolná ki a visszajárót, már nem azért...
2017. aug. 7. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!