Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mit gondolnátok egy olyan...

Ti mit gondolnátok egy olyan eladóról aki számológépen számolja ki a vissza járót?

Figyelt kérdés
Most kezdtem egy műszaki boltban mint eladó nem olyan kasszánk van ami kiírja,hogy mennyit kell vissza adnom hanem csak blokkot ad. Nyilván úgy szoktam hogy vissza számolom fejben a vissza járót de mikor itt állnak felettem 3-4 en bizony zavar és nem vagyok még olyan rutinos hogy a zavaró tényezőket kitudjam zárni. Szóval nem néznek butának vagy tudatlannak az emberek, hogy számológéppel számolgatom a vissza járót szerintetek? Mert engem kicsit fusztrál hogy biztos butának tartanak az ügyfelek is illetve a kollégák.

2017. aug. 7. 11:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Minden vásárlásom végigkövetem összegben, amint leveszek valamit polcokról, vagy visszarakok. Nem gondolnék rosszra. Nem tudhatom, ki vagy, milyen háttered van, miért használsz, ha használsz bármit is. S mire odaérünk, de ahogy sokszor tapasztalom, nem vagyok általános eset, már tudom, mennyit kell adjak( esetek nagyobb százalékánál pontosat adok).
2017. aug. 7. 13:52
 12/16 anonim válasza:
100%
Még diákkoromban dolgoztam eladóként. Tök fiatal voltam és teljesen humán beállítottságú. Teljesen frusztrált, hogy mit gondolnak rólam, ha nem fejben számolom vissza a visszajárót, és stresszeltem magam ezerrel bármikor egy kicsit furcsább szám jött ki, hogy be merjem-e ütni. Csináltam is jó pár hiányt/többletet az elején. Az sokkal égőbb. Inkább pötyögd be mosolyogva, senkit nem fog érdekelni. Persze nem azt, ha ezrest kell fizetnie és ötezrest ad. Illetve bármilyen ciki, én gyakoroltam, amíg nem jött vevő. Főleg ezt a visszaszámlálós módszert.
2017. aug. 7. 15:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavarna, mint vásárló. Sokkal nyugodtabb lennék, ha látom, hogy odafigyel az eladó, kevésbé merülne fel, hogy rosszul ad vissza. Szerintem ha a főnököt se zavarja, akkor nyugodtan használd.
2017. aug. 7. 23:29
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. 😊
2017. aug. 8. 08:16
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"Nem zavarna, de egy tipp:

Fizetnek 3875F-ot 5000-sel, akkor ne az 5000-ből vond ki a 3875-öt, hanem úgy vedd ki a kasszából, hogy hozzáadsz, tehát

+5=3880

+20=3400

+600=4000

+1000=5000

Nem kell nekik mondogatni, hogy plusz 5,meg plusz 20, hanem csak magadban."

Engem sem zavarna, de az már igen 3880-hoz hozzáadunk 20 forintot, az nem 3400, hanem 3900. :D

2017. aug. 13. 08:52
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Na, az ilyen számológépes eladókat lehet úgy tökre bezavarni, hogy az aprót odaadod és úgy várod a visszajárót :) pl. 4525 , odaadsz 25t, meg 5000-et...na azt nyomkodhatja nyugodtan :D
2017. okt. 12. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!