Kirúghatnak így is ?
Próbaidőn voltál, aminek pont az a lényege, hogy bármikor kirúghatnak különösebb indoklás nélkül. Az meg, hogy ti lombikoztok... nincs igazolt terhesség, ergo nem vagy terhes, így meg miért ne rúghatna ki, még próbaidő után is?
(Nem tudom miért hiszik azt az emberek, hogy ha elmennek valahova dolgozni, akkor sérthetetlenné válnak, és lehetetlen őket kirúgni...)
De engedi a jogszabály. Próbaidő alatt még a létező terhesség sem lenne indok.
Ezért nem kell senkit, semmibe beavatni.
Ennyire nem fekete vagy fehér.
Fordulhatsz az alapvető jogok biztosához, bírósághoz (de nem az Mt, hanem az egyenlő bánásmódra való jogszabály megsértése miatt).
A munkáltatón lesz a bizonyítási kényszer, hogy a munkád, magatartásod miatt vált meg tőled. Úgyis az indoklás nélküliség nem jelenti azt, hogy bármilyen ok miatt. Az egyenlő bánásmódra vonatkozó jogszabály tiltja az egészségi állapot miatti megkülönböztetést, ha nem tudja igazolni (és tanúkat kb nem fogadnak el, de elvárnak minimum egy korábbi írásos fogyelmeztetést, hogy dolgozz rendesen, mert bajok vannak), esélyük sincs. És ebben az esetben a próbaidő sem menti fel őket.
Tudom, hogy most jönnek a pirospacsimatyik, hogy de ott az mt. Igen. De nem csak az van ott. Az AJBH és a régi EBH oldalán sok próbaidős jogeset van, kismama, táppénzes munkavállaló elbocsátása miatt. Én még nem találtam olyant, ahol a munkáltató megúszta volna. Ráadásul ilyenkor kötelezik is a céget, hogy a honlapján tegye közzé az esetet, pont a héten olvastam a pepco-nál egy táppénzest.
Ez pl a Novartis volt, a feltöltött határozat is elérhető a neten. (Pont egy lombikos kismama)
Az őszinteség egy munkahelyen tabu. Nem szabad ilyesmit elfecsegni, ez a te legszemélyesebb magánügyed. Még a kollégáknak sem szabad semmi ilyesmit megtudni, nem hogy a vezetőknek.
Legálisan jártak el, semmit nem tehetsz. Jól lesz tanulópénznek a jövőre nézve.
Hát, lehet, hogy mástól előbb meghallotta, hogy lombikoztok és pont ezért rúgtak ki.
Ostoba kapitalizmus van, luxus eltartani egy anyát...
Nekem a kérdésből nem úgy tűnik , hogy a kérdező szét kürtölte a világban az új munkahelyen, hogy ők lombikoznak. Habár nem voltam ott . Valószínűleg próba idő vége előtt elküldték és érdeklődik, hogy ha lombikozik akkor nem védett-e valamilyen formában.
Nyilván próba idő miatt bármikor elküldhetnek, így sajnos nincs védve.
Amit előttem írnak az viszont igaz, sose mondj olyat munkahelyen ami támadhatóvá a tesz. Nálunk is van aki olyan dolgokba bele avat engem,minket,hogy hihetetlen. Ő munkát keres vagy anyagilag így és így állnak , ilyen olyan tartozása van stb stb. Csak egyszer nehogy fordítva süljön el, hogy fene nagy szája van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!