Az emberek, amikor valamilyen szakmát akarnak kitanulni, valójában pénzkereső kutyákká akarnak válni?
Sokan igen szerintem, de ennek látszik is az eredménye, rengeteg megkeseredett, a munkáját csak a pénz miatt elvégző munkásember, akik anno a pénz miatt választották a szakmát, de mára már belenyomorodtak az ottani légkörbe, a közösségbe sokszor a munkába magába is.
De olyan se egy van, akiket a szülei "kényszerítettek" bele a munkájába, eröltették, hogy legyen pl orvos, jogász, ügyvéd stb mert az sok pénzt hoz, jól meg lehet belőle élni, aztán megnyomorítsák vele a gyerekük életét és életunt boldogtalanok lesznek. De hát a lényeg, a pénz ugye az ott van, aztán kit érdekel, hogy szereted-e a munkád vagy nem
A pénzkereső kutya szereti a munkáját? Boldogítja őt, ha sok pénzt talál?
Vagy mert kutya, nincsen ennek tudatában, csak végzi a dolgát!
Mondok jobbat:
Az ember lényegében egy eszközt használó állat.
Az ember egy kétlábon járó xargyár, és azért megy át pénzkereső kutyává, hogy ezt a mérhetetlen büdös gyárat működtesse.
"Az ember egy két lábon járó szargyár, és azért megy át pénzkereső kutyába, hogy ezt a mérhetetlen büdös gyárat működtesse."
Hmmmm....🤔
A szakmáké a jelen és a jövő is! Ha valaki egy szakmát mesterszerszinten űz, az az illető sosem anyagi gondokkal küzdeni!
Bár, tény, hogy ez csak akkor működik, ha az illető szereti is a szakmáját és nem csak kényszerből végzi, mert - ahogy fentebb is írták - a szülei belekényszerítették annak idején!
Csak úgy lehetsz egy szakma legjobbja, ha szereted azt csinálni! Hiszen, akkor csinálod jó szívvel és akkor tudsz benne fejlődni a!
"Csak úgy lehetsz egy szakma legjobbja, ha szereted azt csinálni! Hiszen, akkor csinálod jó szívvel és akkor tudsz benne fejlődni!"
Akkor ezt loptam és aranykerettel bekereteztettem! 🪙🖼️🪙
"Az ember egy két lábon járó szargyár, és azért megy át pénzkereső kutyába, hogy ezt a mérhetetlen büdös gyárat működtesse."
Na várjál! Ezzel azt akarod mondani, hogy az ember végső soron félti a kutyaszaros életét? 🐕🦺💩
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!