Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Aki nem a fővárosban él /...

Aki nem a fővárosban él / dolgozik, leírná, hogy mi a munkája, bevételi forrása?

Figyelt kérdés

Aki budapesti felőlem az is leírhatja, csak lejjebb írom az infót, hogy miért érdekel.

Most volt osztálytalálkozóm Hódmezővásárhelyen, ahová kb. az osztály fele el se jött végül. Aki nem ismerné a várost Csongrád-Csanád Vármegyében található, Szeged mellett, egyébként területre egy elég nagy város, munkalehetőséget tekintve szinte 1-2 nagyon nagy fluktációval rendelkező ipari munkát leszámítva semmi sincs.

A volt osztálytársam negyede kb. külföldre ment, a többiek a Dunántúlra és szó szerint pár ember maradt itt, ők is családot alapítottak szülve a 2-3. gyereket és háztartásbeliek.

Kíváncsi volnék, hogy ki milyen munkaterületen tudott elhelyezkedni. Mert azt látom, hogy lassan Budapestország lettünk és a fővároson kívül lokalizálva alig van munkahely. Valószínűleg én is eladom az ingatlanom itt vidéken és hitelt felvéve felköltözök a közeljövőben.

Szóval a kérdés:

Mit dolgozol és melyik városban, valamint meg vagy elégedve a munkakínálattal a városodat tekintve?

2023. szept. 5. 18:23
1 2
 11/15 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Anyakönyvvezető vagyok.
2023. szept. 6. 08:33
 12/15 anonim ***** válasza:
50%
Szegeden dolgozom multicégeknek, hol HO-ban Budapestre, hol konkrétan szegedi irodában/ból (sajnos onnan eljöttem, de bármikor visszamehetnék.) Tényszerűen nem igaz amit írsz, több komoly termelő cég van Vásárhelyen és a megyében másutt is, ahol nem csak közvetlenül a termelésben lehet dolgozni. Sokszor egyszerűbb, kifizetődőbb, lelkileg megnyugtatóbb stb. kitartás, szétnézéd helyett meglépni "Pestre", aztán akinek nincsenek nagy igényei, az marad is. A Dunántúl (nyugati és északi fele) már fogósabb kérdés, valóban jobbnak tűnik lehetőségek és életmód szempontból is. Az pedig szégyen, és elsősorban a döntéshozók szégyene hogy bármilyen multi megteheti azt, hogy, sokszor bőséges állami támogatások mellett, épít egy gyárat a gombokért dolgozóknak valamelyik kisvárosban + egy irodát (SSC-t) Budapesten. Legjobb példa erre a Givaudan. Gyár Makón SSC a XIII kerben. A képzett munkaerő hiányát hagyjuk már, itt is lenne bőven jelentkező ha nem csak Budapesten lennének ilyen lehetőségek. Ez az (egyik) faktor ami fölfelé húzza Budapestet, nem csak sokkal több de többféle lehetőség is van, emiatt több szolgáltatás stb végső soron még több és több munkahely.
2023. szept. 6. 11:36
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem igaz amit mondok?

[link]

Hódmezővásárhely összes aktív hirdetése a profession-on.

44 ezer fő lakosságra jut 10 meghirdetett állás. Meg van még a szuperinfó, ahol találsz kb 10-15 fizikai munkát, ahova folyamatosan keresnek, mert akkora a fluktáció, hogy már ember nem megy oda dolgozni.

Hol hazudok, szerinted feltörtem a profession weboldalt és letöröltem az állásokat róla, hogy igazam legyen?

2023. szept. 6. 11:40
 14/15 anonim ***** válasza:
44%

Pont ma néztem a Szuperinfót Szegeden és Vásárhelyen is... itt 1 db állásos hirdetés, ott valóban 10-15 :)

A "nem igaz" részt nem a mondandód egészére értettem, hanem arra, hogy csak a magas fluktuációjú gyári munka van. Vannak gyárak, ez tény, ahogy az is, hogy egyrészt nem csak a gyártás van ezeken a helyeken, másrészt a gyártásban is dolgozik egy csomó ilyen-olyan mérnök.

És igen, itt van Szeged, itt van Makó is... lehet nyugodtan 1-1 órát utazgatni a nem-HO-s napokon.

Ettől függetlenül alapvetően egyetértünk, nem értem min vagy kiakadva :)

2023. szept. 6. 13:50
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem értelek, Kérdező.

Gondold végig: ott az a többtízezer ember egy-egy vidéki városban. Nagyobbakban százezer felett. Nyilván dolgoznak valahol. És hogy hol? Hát erre rájöhetsz, ha elképzeled, mi mindenre van szükségük az élethez. (Pont arra, egyébként, mint egy pestinek.) Megélhetéshez szükséges dolgok előállítása, szolgáltatások biztosítása, mindezek logisztikája, adminisztrálása stb...

2023. dec. 9. 08:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!