Hogy lehet túljutni a munkaundoron?
Nyilván aki szereti a munkáját, annak könnyebb, de ez nem az átlag.
Tegyük fel megvan mindened, nem kell gondoskodnod senkiről, csak magadról. Nincs hiteled, tartozásod, nem éhezel.
Mit tennél ez esetben? Úgy hogy nincsenek céljaid, ami munkát, szakmát, karriert érint.
Az emberek többsége nem szereti a munkáját.
Azt nézik hogy kapnak pénzt.
Néha rám is rámjön az érzés, hogy csinálnék valami teljesen mást. Egy időre feladnám az irodai munkámat, és elmennék mondjuk erdésznek egy évre, ki a természetbe.
Nem tudom az okát, lehet hogy kezdek kiégni. Nem motivál a munka egyáltalán.
Szerintem pedig (ellentmondva a többiekkel) közel sem az a probléma, hogy valaki nem találja meg az álmai munkahelyét vagy foglalkozását (még a kérdező sem tudja megfogalmazni), hanem az emberek javarészének az a problémája, hogy fel kell kelni reggel és el kell menni dolgozni.
Több mint 10 évvel ezelőtt mikor végeztem az iskolával, bekerültem egy gyárba dolgozni. 1 évet voltam csak ott, valami irtózatosan gány pénzért. 3 műszakban túlórákkal ilyen 120 ezer nettókat vittem haza. Voltak ott is kollégák, akik nonstop csak a panaszkodás, természetesen leginkább a pénzre, ami valahol jogos volt, mindig mondták hogy "mert itt meg ott ennyit keres az XY haver" (akkor miért nem dolgozol ott?) de nem ez volt a mérvadó. Ha akkoriban 250 ezret keresett volna, akkor is szar lett volna minden, akkor is talált volna valakit, aki bezzeg ugyanezért a munkáért 300-at kap.
Azután az 1 év után, kijöttem dolgozni, már Svájcban élek 9 éve. A cégnél ahol dolgozom, van 2 magyar kollégám, ritkán beszélünk, de ha igen, csak a panaszkodás megy. Ez is sz.r, az is sz.r. Hozzáteszem, természetesen nem a pénz miatt, és azt is hozzáteszem, hogy heti 38.5 órát kell dolgozni, tehát pénteken délben otthon vagy, ha úgy vesszük heti 2.5 nap szabadidőd van. És mégis, mindig minden szar.
Én ezért mondom azt és én ezt így tapasztaltam, hogy az emberek 95%-nak az a problémája, hogy fel kell kelni reggel és el kell menni dolgozni. Nem a pénzzel függ össze és nem is a foglalkozással.
Ha a munkahellyel függne össze, akkor meg tudnék fogalmazni olyan dolgokat, hogy "nem szeretnék 3 műszakban dolgozni", "inkább ülő munkát végeznék", "inkább fizikai munkát végeznék", "embereken segítenék", "állatokon segítenék", "egy bankban el tudnám képzelni magam" stb.stb. A végtelenségig lehetne folytatni a sort.
Ez szimpla munkaundor, de nem függ össze a pénzzel, munkahellyel vagy foglalkozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!