Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Dolgoznál barátnak/rokonnak/is...

Dolgoznál barátnak/rokonnak/ismerősnek?

Figyelt kérdés

2023. szept. 4. 07:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem szívesen. Abból csak baj van.
2023. szept. 4. 07:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Végső esetben
2023. szept. 4. 08:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szívesen. Akihez elmennék dolgozni, azzal nyilvánvalóan jó a kapcsolatunk. Munkahelyen bárkivel (mindenkivel) előfordul, hogy valamit nem megfelelően vagy a másik elvárásai szerint végez. Az ilyen helyzeteket pedig valahogyan meg kell oldani. Szerintem nagyon kevés ember van, aki nem sérelemként éli meg, ha a rokon/haver/ismerős szól, hogy ezt másképp csináld vagy vedd észre, hogy mit kell csinálni. Főleg , ha a hangsúly nem megfelelő. Ha pedig rendszeressé válik, akkor nagyon el tud mérgesedni az addig jó kapcsolat, főként azért, mert a másikat egy teljesen ismeretlen oldaláról is megismerjük. Sokkal nehezebb ebből jól kijönni akármelyik félnek, mintha csak sima főnök-beosztott viszonyban vannak. Biztos, hogy vannak ritka kivételek, de szerintem nem ez a jellemző.
2023. szept. 4. 08:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem szivesen.

De ha valamiért szükséges lenne, csak alaposan lepapírozott szerzödéssel, szabályosan, mintha teljesen idegenek lennénk. Meg azt is elöre tisztáznám, hogy a munkában nincs rokonság, ugyanúgy állunk egymáshoz, mintha semmi közünk sem lenne egymáshoz.

Ennek ellenére a legtöbb esetben mégsem müködik, mert valamelyik fél elkezdi a "rokonok vagyunk" hozzáállást, ebböl meg csak összeveszés lehet.

2023. szept. 4. 08:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. szept. 4. 08:10
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól fizetne, akkor simán.
2023. szept. 4. 09:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Régen, rövid ideig napszámosként dolgoztam nagybátyáméknál. Volt, hogy nem voltak megelégedve a tempómmal, nem hoztam időre egy mennyiséget, így kiabálva leszidtak. Nem esett valami jól. Szerencsére nem sokra rá találtam rendes munkát, így az ilyen irányú útjaink elváltak, még mielőtt elmérgesedett volna a helyzet.
2023. szept. 4. 09:33
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem. Volt rá példa, soha többet.
2023. szept. 4. 11:29
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem, nem szeretnék.
2023. szept. 4. 12:16
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Maximum akkor, ha tényleg nem lenne más választásom, szerencsére eddig sose volt ilyen. Nem tartom jó dolognak.
2023. szept. 4. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!