Kellemetlen számotokra, ha így diszkrimálnak?
"szúrja az oldalát"
Szúrja a szemét. Így helyes. Te és a diploma... :D
Budapesten simán lehet ilyen helyzet. Ott állandóan versenyeznek egymással az emberek. Így valós lehet az A és B oldal is.
Ez a verseny aztán kétszeres nőknél.
Megoldás: válts nemet és költözz vidékre.
Szívesen. ;)
"Alacsonyabb végzettségű"
És most ekkor ő sötétebb, buta ember?
Véleményem szerint az ember értelmi szintjét az érdeklődési köre képviseli, az meg, hogy magára erőltet valamit, amit lehet, 1 hét után elfelejt...nem is tudom.
Igaz, anno engem se érdekelt a tanulás, az iskola, nagyon későn érő voltam, mostanra meg mindenkit lefárasztok a tudományok kismillió ágával.
Egyszerűen érdekel, és izgalommal tölt el, ha mondanak valami újat, szeretek rácsodálkozni dolgokra.
viszont közel se tartom már magam értelmesnek, megvan a bagónak, meg a rengeteg kávénak, passzív életmódnak is a rossz hatása a tökfőre. :(
"Úgy vagyok vele, hogy ők is elvégezhették volna, magukat szidják, ne mást, hogyha kimaradt az életükből"
Ez a hozzáállás van benned, így akaratlanul is ezt sugárzod részben, akármikor témában van. Ez nem jó, vagy rossz. De inkább rossz. Ez nem olyan, mint mikor valaki lenézi a fideszeseket, mert arra van ok. Erre nincs okod. Belül úgy érzed, hogy ha már szíd, magát szidja, mert neki nincs ez meg. De senki sem érez így, csak te. Mindegy, hogy valakinek van-e ez, vagy nincs, míg te azt képzeled, hogy nem mindegy. Ez persze nem tudatos, és lehet csak alig szivárog bele az éppen aktuális beszélgetésbe, de akkor is benne van, és tudat alatt érződik. Ezért szidnak, nem, mert neked van, nekik nincs. Ha egészségesen állnál hozzá, akkor nem írtad volna le ezt a mondatot, nem lenne benned az érzés, hogy "ne engem szidjanak, mert nekem van, hanem magukat, mert nekik nincs". Nincs semmid sem, ami nekik nincs, ez csak a te illúziód, hogy van. Nem azt mondom, hogy többnek hiszed magad akárhogy, sőt kifejezetten kétlem, hogy nálad ez tudatos. De az, hogy egoistán azt képzeled, ennek az az oka, hogy őket bántja a tudat, hogy ezt ők nem érték el, rossz. Nem érdekli őket. Téged sem érdekel, tudom. Viszont az elején, amikor még nem volt ez az egész, akkor beszélgetésekből szóba jöttek ezek, és akaratlanul is benne volt ez a halvány kis vélemény, ami megszülte most ezt a mondatodat is. Azóta pedig ellenszenvet vált ki belőlük ez a részed.
Javaslom engedd el a tévhitet, hogy bántja őket, hogy nekik nincs papírjuk, vagy nekik ez rossz, vagy haragszanak magukra, mert kihagyták, stb. Nem érdekel ez senkit sem. Amint teljesen közömbössé válsz afelé, hogy neked van ez, és úgy mondod el az embereknek, hogy neked van, már nem fogják érezni tudat alatt ezt belőled, hogy "te is megcsinálhattad volna", mintha neked bármid lenne, ami nekik nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!