Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha egy cégben vannak bevételek...

Ha egy cégben vannak bevételek hova mentik a pénzt?

Figyelt kérdés
Mert nem csak a kiadàsokra megy,sok a tartozàs,de ez nem így lenne ha abból a pénzből törlesztve lenne.
tegnapelőtt 06:28
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
94%
Megnézed a beszámolóját és kiderül kb mire megy el
tegnapelőtt 07:08
 2/24 anonim ***** válasza:
48%
Általában cégek akik már jó ideje a piacon vannak és vannak "ismerős" cégek, szoktak maguk között okoskodni. Fekete számlákat kiállítani és már mehet is a zsebbe a pénz.
tegnapelőtt 07:23
 3/24 anonim ***** válasza:
39%

Én azt se tudom hogy veszik ki egyáltalan legálisan a pénzt mivel mkndenrol el kell számolni a nav felé költségszámlákkal.

És pl fogorvosra nyaralásra a gyerek magántanárára fogszabályzora vagy akármi másra ami nem céges alkatresz szerszam munkabér cégauto meg ezek, hogy veszik ki a céges profitot a tulajok?

tegnapelőtt 07:28
 4/24 anonim ***** válasza:
87%
3-as, ha van egy céged, vehetsz ki onnnan pénzt rendes bejelentett alkalmazottként vagy osztalékként. Az a te privát pénzed lesz, mint egy fizetés, nyilván rengeteg adót fizetve utána.
tegnapelőtt 07:31
 5/24 Noren1989 ***** válasza:
14%

Remélem nem könyvelőként dolgozol...

Nos, megannyi megoldàs van. A legegyszerűbb bemenni a bankba és felvenni. Kicsit bonyolultabb az, mikor egy haver szàmlàz be, majd ő veszi fel. A jóval egyszerűbb megoldàs meg az, h megmondjàk a munkavàllalóknak, h lesz x emelés, de x/2-t vissza kell adni kp-ban.

tegnapelőtt 07:33
 6/24 anonim ***** válasza:
41%

Nagyon egyszerűen.

Vagyok én, Piroska kft.

Azt mondom Béla Kft-nek akit ezeréve ismerek, hogy figyelj csak kellene nekem egy kis kp mert nyaralni akarok, kiállítanál nekem egy fiktív számlát?

Béla Kft azt mondja legyen. Kiállít nekem egy 1 millió nettós számlát.

Az én cégem kifizeti neki rendesen, jogszerűen.

És akkor nekem ez miért jó? Hiszen még az én cégem fizetett egy milliót a semmire?

Hát nem a semmire ugyanis Béla magánszemély a saját zsebéből vissza adja az én magánszemély zsebembe azt az összeget (vagy kicsit kevesebbet) amit az én cégem kifizetett neki és máris mehetek az Amalfi partra.

Ez esetben Béla cége jól jár hiszen nulla munkáért utalt neki 1 milliót egy cég.

Béla mint magánszemély nem jár kifejezetten jól, hiszen ő a saját zsebéből visszaadja az én saját zsebembe azt a pénzt. Ezért szokták ezt oda-vissza csinálni.

És ez csak egy a sok verzió körül.

tegnapelőtt 07:45
 7/24 anonim ***** válasza:
69%
4 de az mind adóköteles. Semmi értelme ilyen jogcímekkel kivenni.
tegnapelőtt 07:50
 8/24 anonim ***** válasza:
79%

4-es, igy van, adóköteles. De nem vehetsz ki egy cégből csak fiktív számlákkal, adót csalva, mindent eltusolva pénzt, mert az feltűnő, hogy van egy céged, de sohacnincs adózott jövedelmed belőle.

Én nem is veszek ki semmi feketén, csalva, nyilván így nem járok Balira nyaralni, de legalabb nyugodtan alszom. Volt már ismerősöm, akihez kiszallt a Nav, nekem ez nem kell.

tegnapelőtt 07:59
 9/24 anonim ***** válasza:
7-esnek szántam az elözöt, én voltam a 4-es.
tegnapelőtt 08:00
 10/24 anonim ***** válasza:
59%

8-as egyátalán nem feltűnő.

Ha nem ész nélkül csinálja az ember és nyilván van egy működő, jól teljesítő, időben adót fizető cége..az életben soha nem derül ki.

tegnapelőtt 08:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!