Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok 20 éves lány vagyok, vendéglátást tanultam 2022-ben érettségiztem le, igazából lassan 1 éve otthon vagyok nem azért, mert lusta vagyok hanem anyukámnak egészségügyi gondjai voltak ezért vele maradtam. Most végül jó eredményeket adott az orvos így elkezdhetem az utamat az élet felé.

2 opcióm van jelenleg a városomban (vidéken élek egy kisebb városban). Az egyik egy Pepcohoz hasonló üzlet heti 30 órás munkavégzéssel azonban a pénz kérdőjeles. A másik opció egy étterem lenne ott persze több a munka. Nem tudok dönteni, mert nagyon szeretnék emberek között lenni amihez az étterem jó opció, de én úgy hallottam, (a barátnőim vendéglátásban dolgoznak) hogy nem keresnek azért annyit vele, mint egy eladó. Ha eladónak mennék a kollégákkal nem tudok úgy beszélgetni (szoktam menni rendszeresen abba az üzlethelyiségben szoktam figyelni a munkavégézést és a közöttük lévő kapcsolatot) úgy látom, hogy mindenki csinálja a kis dolgát nem nagyon szólnak egymáshoz. Vendéglátásban meg azért kell a csapatmunka, de itt is kérdőjeles a pénz (a barátnőim más fizetést kapnak más-más helyen dolgoznak, de ugyan úgy vendéglátásban). Az egyik helyről hamarabb is jönnék haza (ha eladónak mennék). Katyvasz van a fejemben nagyon. Persze tudatomban van, hogy nem barátkozni megyek, de szeretnék egy jó csapatmunkában lenni azért és barátságos környezetben. Melyik érné meg jobban?

2023. aug. 31. 19:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ezt azért nem lehet előre megmondani, mert teljes mértékben a leendő kollégaktol és a főnökoktol függ a vállalati kultúra, hogy mit engednek meg a dolgozóknak és milyen a hangulat.

Lehet én a könnyebbet választanam inkább. (nem tudom melyik az, én irodakukac vagyok).

2023. aug. 31. 20:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyik helyen sem a kollégákkal, hanem főleg a vevőkkel/ vendégekkel kell majd beszélned.

Sőt vigyázz is, ennyi bezártság után,mivel nagyon vágysz a társaságra, ne add ki magad , mert néha van olyan kolléga, aki visszaél vele.

2023. aug. 31. 20:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A pepco félét választanám.
2023. aug. 31. 20:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Azért annyira nem vágyok társaságra xd csak míg dolgozom kis csapatmunka jó társaság mert a vendéglátás azért 10 vagy akár 10+ óra munka lenne.
2023. aug. 31. 20:31
 5/12 A kérdező kommentje:
Volt 1x állásom egyébként a Pennyben 2 napig nagyon nagyon utáltam a viselkedésük miatt új voltam nem akartak segíteni sem emiatt eléggé fosok a Pepcos helytől ott is látom, hogy pakolgatnak egyedül vannak stb stb félek azért kicsit, hogy nem akarnak betanítani.
2023. aug. 31. 21:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Menj el mind a két helyre (vásárlókent és vendégként) maradj egy kicsit, és érzésed szerint válassz.
2023. aug. 31. 21:35
 7/12 A kérdező kommentje:
Azt csináltam, az étteremben még nem voltam ott vendégként de a helyre sokszor járok ami Pepco szerű folyton pakolnak néha kasszát nyitnak. Kicsit olyan mintha árufeltöltés lenne de persze ez a heti 30 óra sokkal kezdvezőbb lenne elvégre lenne több időm a családomra. Majd megszokom a csendet meg próbálok kialakítani valami kört.
2023. aug. 31. 23:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én azt vállalnám el, ami többet fizet.

Ha nem tetszik, akkor a félretett pénzből tudsz költözni olyan helyre, ahol nem csak két opciód van.

2023. szept. 1. 00:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Peoco szellemi nihilnek tűnik, ha van energiád, étterem erdekesebb es tanulsagosabb lehet
2023. szept. 1. 02:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is lehet a jobban fizető munkát választanám inkább, aztán járj nyitott szemmel, hátha jön egy jobb lehetőség. Legalább addig is be vagy biztosítva,van stabil bevételed.

Plusz ott van a próbaidő, ami alatt bármikor, mindenféle indoklás nélkül felmondhatsz. A munkakeresés elég hazárdjáték, bárhol belefuthatsz gané emberekbe, pocsék munkakörbe, de ugyanúgy vannak nagyon normális helyek is,ahol megbecsülik az embereket.

Valahol el kell kezdeni. :) Hajrá!

2023. szept. 1. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!