Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Jogos, hogy nem mondom el?

Figyelt kérdés

Irodai munkám van 8-14 óráig hétköznap, itt már 4 éve dolgozom. Van egy másodállásom, egy panzió ügyeit intézem (bevásárlás, takarítás, reggeliztetés, szállásfoglalás), kb 2 hete.

Úgy döntöttem, hogy a főállásom főnökének nem mondom el, hogy van egy másodállásom. Tudom, hogy milyen rosszindulatú, és ha pl. szabira mennék / beteg lennék, már menne az áskálódás, hogy biztos azért, mert a panzióban vagyok.

Egyik volt kollégám dolgozott máshol is, és folyamatosan ezek a támadások érték , szóval tapasztalatból beszélek.

De kicsit izgulok, hogy mi lenne, ha kiderülne? Az elég kellemetlen lenne. Amúgy nem bejelentett munka a panziós (egyelőre).

Mi a véleményetek, mit tennétek a helyemben?

Perpill a munkahelyváltás nem opció bizonyos okokból, amit most nem szeretnék kifejteni.

2023. febr. 9. 10:13
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Ha a panzióban nem vagy bejelentve, akkor hivatalosan nincs másodállásod.

A munkaszerződésedet nézd át, hogy mit írnak benne a másodállásról. Lehet, hogy van benne jelentési kötelezettség. De, csak ha hivatalos.

2023. febr. 9. 10:18
 2/7 A kérdező kommentje:
A munkaszerződésemben nincs szó semmi ilyesmiről. Elsősorban nem a jogi részt kérdezem, hanem hogy elmondanátok-e a főnökötöknek, és ha igen, miért. Stb.
2023. febr. 9. 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy mondanám el. Moat ha takarítást vállalok heti kétszer két családnál azt is valljam be? Hülye leszek.
2023. febr. 9. 10:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha feketén dolgozol, akkor pláne ne mondd el! Ez kb. annyira lenne logikus, mintha a főnöknek avval dicsekednél, hogy a munka mellett még illegális szerencsejátékot és/vagy seftelést is űzöl.
2023. febr. 9. 11:01
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
De amúgy nem értem, hogy egy munkahely mégis milyen jogon szab ilyen kikötést a szerződésbe, hogy a dolgozónak szólnia kell, ha másodállásba kezd. Hisz alapvetően semmi közük hozzá.
2023. febr. 9. 13:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

5-ös

Mert előfordulhat, hogy a két munkahely "összeférhetetlen".

Pl.: én hitelbírálóként dolgozok A. banknál, nem dolgozhatok mellette B. banknál, mert ugyanaz a tevékenységük.

2023. febr. 9. 13:53
 7/7 anonim ***** válasza:
81%
6: Vagy pedig csak tudniuk kell, ha a dolgozót nem lehet többé spontán túlórára kötelezni, mert amott kezdenie kell x időben.
2023. febr. 9. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!