Mit tennétek a helyemben? Jogos, hogy nem mondom el?
Irodai munkám van 8-14 óráig hétköznap, itt már 4 éve dolgozom. Van egy másodállásom, egy panzió ügyeit intézem (bevásárlás, takarítás, reggeliztetés, szállásfoglalás), kb 2 hete.
Úgy döntöttem, hogy a főállásom főnökének nem mondom el, hogy van egy másodállásom. Tudom, hogy milyen rosszindulatú, és ha pl. szabira mennék / beteg lennék, már menne az áskálódás, hogy biztos azért, mert a panzióban vagyok.
Egyik volt kollégám dolgozott máshol is, és folyamatosan ezek a támadások érték , szóval tapasztalatból beszélek.
De kicsit izgulok, hogy mi lenne, ha kiderülne? Az elég kellemetlen lenne. Amúgy nem bejelentett munka a panziós (egyelőre).
Mi a véleményetek, mit tennétek a helyemben?
Perpill a munkahelyváltás nem opció bizonyos okokból, amit most nem szeretnék kifejteni.
Ha a panzióban nem vagy bejelentve, akkor hivatalosan nincs másodállásod.
A munkaszerződésedet nézd át, hogy mit írnak benne a másodállásról. Lehet, hogy van benne jelentési kötelezettség. De, csak ha hivatalos.
5-ös
Mert előfordulhat, hogy a két munkahely "összeférhetetlen".
Pl.: én hitelbírálóként dolgozok A. banknál, nem dolgozhatok mellette B. banknál, mert ugyanaz a tevékenységük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!