Voltam próbamunkán, ott töltöttem egy egész napot. Ti mit tennétek a helyemben?
Mikor mentem, nem találkoztam a főnökökkel sem, mert szabadságon voltak. Ők hívtak be próbanapra, ami alapján eldönthettük, hogy megfelelek-e vagy nekem megfelel-e a munka. Nyilván így a döntés csak a kollégák kezében volt. Mikor mentem azt gondoltam, napi foglalkoztatásban bejelentenek, de nem. Mivel már ott voltam, gondoltam letöltöm így is a napot, mivel kellett is volna a munka. Azt gondoltam alap dolog, hogy kifizetik a munkám, mivel az ingyen próbamunka jogszabályellenes.
Mondanom sem kell, nem kaptam meg a munkát.
Ti mit tennétek ebben az esetben? Gondoltam jelzem feléjük, hogy azért azt az 1 napi bért szeretném kérni. Ha meg nem, simán feljenthetem őket. Több minden tanusítja, hogy végeztem ott munkát.
Üsd, vágd - nem apád!
Mellesleg semmilyen munkát nem szabad felvenni, ha nincs aláírt szerződés, erre legközelebb azért figyelj. Az előző hozzászóló azzal ijesztget, hogy a szervezett paraziták majd nem fognak akarni felvenni a környéken, de ezen ne aggódj - ez legyen az ő problémájuk!
1, Ha nem írtál alá szerződést, akkor tanulópénz, hogy többet anélkül ne dolgozz sehol. Próbanapot sem.
2, Jelezd feléjük a problémát, a kérésed és határozottan közöld, hogy feljelentést fogsz tenni. Első körben a főnökhöz menj és vele beszélj normálisan.
A kettes szerintem nem olvasta el a kérdést. Írtam, hogy nem vettek fel. Ki sem fizettek, szerintem ez nem így működik. Az elsőnek meg annyit mondanék, hogy nem nekem gáz szerintem, hogy ingyen dolgoztatok embereket és nem jelentem be őket. Soha többet nem megyek bele ilyen munkába, de bíztam benne, hogy lesz esélyem a munkára. Szerintem nagyon nem korrekt ez tőlük.
A többi választ köszönöm.
Hívd fel a főnököt és jelezd hogy nem fizettek ki,ha megpróbál lerázni vagy elutasítja vedd komolyabbra a figurát,fenyegetőzz munkaügyi perrel lehet engedni fog akkor.Én csak blöffölnék ezzel mert nekem nem érné meg tizen akárhány forintért(ha van annyi) hónapokig bíróságra járkálni de azt már te tudod hogy bele akarsz-e állni ilyenbe.
Tanulópénznek jó az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!