Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem tudok dönteni, ti mit...

Nem tudok dönteni, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 éve vagyok a mostani munkahelyemen. A munkakörömet imádom, autóval 10 percre van a lakhelyemtől. Ha előbb el akarok menni vagy kések vagy be sem megyek, senkit nem érdekel, nem szólnak érte. Nyilván nem élek vissza a helyzettel, ha kell túlórázom.

A kollégákkal jóban vagyok annak ellenére, hogy barátoknak nem ilyen embereket választanék.

A fizetés elég sz.r, pláne az inflációhoz képest és idén 1x kaptunk 10%-os béremelést.

Kaptam egy állásajánlatot, ami fél-¾ óra autóútra van egy üzemben, ahol 2x annyit keresnék, mint itt.

A munkakör sz.r (lényegében egy élelmiszergyártással foglalkozó üzem), nem is értek hozzá és nem is érdekel, könnyű fizikai munka.

Tulajdonképpen a pénz az egyetlen pozitívum ami mellette szól.

Nyilván jól jönne a plusz pénz, de nem tudom, hogy feladjam-e a kényelmes állásomat azzal a munkakörrel amit szeretek egy teljesen ismeretlen munkakörért, ami nem is érdekel.

Szóval ti hogy döntenétek?

2022. nov. 8. 19:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adnám fel a jelenlegi állásomat, még ennyivel nagyobb összegért sem, ha nem érdekel az új munkakör. Inkább a jelenlegi munkakörömhöz hasonló állást keresnék másik cégnél, jobb fizetéssel a mostaninál.
2022. nov. 8. 19:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A pénz motiváló tényező, de nem minden. Szerintem a többség nem mondhatja el magáról, hogy "a munkakörömet imádom", pláne hogy ilyen közel van. Mivel egyedül a fizetés nem jó, így én inkább másodállás után néznék.
2022. nov. 8. 19:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szóról szóra ugyanígy vagyok én is. Illetve voltam. Sokkal több fizetésért hívtak egy sokkal távolabbi (jelenleg 10 perc alatt bent vagyok, az új cca egy óra lett volna) helyre.

Nem mentem.

2022. nov. 8. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden a pénz.

Én idén hagytam ott a jobban fizető állásom egy nyugisabb rosszabbul fizető állásért, de nem bánom, közel van, a munkával elvagyok, nem kapok agybajt és ez a pénz is elég ahhoz, hogy ellegyek, persze nem számoltam vele, hogy minden 50%l drágább lesz, de még így sem állok olyan rosszul, ha neked 0-ra vagy kevesebbre jön ki a pénzed a jelenlegi meloból akkor válts, amúgy meg kár otthagyni azt ami jó

2022. nov. 8. 19:30
 5/8 A kérdező kommentje:

Igazatok lehet. 🤔

Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek.

2022. nov. 8. 19:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha naponta egy-másfél órát kell utazni a munkahelyre, az már elég sok elveszett idö, és elég sok költséget is okoz, a stresszröl, fáradságtól nek is beszélve.

Ha kiszámolod a plusz költségeket, rájössz, hogy egyáltalán nem annyira több a fizetésed, ha meg a ki nem fizetett idöt, amit az úton eltöltesz, akkor még kevésbé éri meg.

Én a helyedben akkor váltanék csak erre, ha valami álommunka lenne, így hogy a munka nem jobb, csak több problémád van, nem igazán van elönye.

2022. nov. 8. 19:44
 7/8 anonim ***** válasza:
75%
Én maradtam a nyugis helyen mert a kevés fizu ellenére marad a hó végére és közben tudom képezni magam.
2022. nov. 8. 21:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is a nyugis helyre szavazok. Nekem is kb 10 perc a munkahelyem, meg nagyjából az, amit leírtál. Mellette képezem most magam, hogy a váltás minőségi legyen és szeressem, amit csinálok majd ezután :)
2022. nov. 9. 07:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!