Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan építsem le a főnököm...

Hogyan építsem le a főnököm túlzott elvárásait, konfrontació nélkül?

Figyelt kérdés

Kicsit megpróbálom egyértelműsíteni a kérdésem, hogy érthetöbb legyen.

Lassan egy éve egy autóipari multi cégnél dolgozom, beosztásom szerint oparátorként,de valójában anyagkihordó-anyagmozgató vagyok.

A problémám fél éve kezdődött, amibe (én jó nagy bírka) akkor még bele sem gondoltam, hogy saját magammal tóltam ki.

Az egész úgy kezdődött, hogy miközben a munkámat végeztem, oda jött a csoportvezető, egy ujjonan felvett dolgozóval, hogy légyszi menyjél mutasd meg neki, tanítsd be, hogy hogyan rakjuk a csövekre a gumikat (ez egy operátori munkafázis).

Természetesen mentem megmutattam neki. Majd magára hagytam. Mentem a saját dolgomra. Napközben néha-néha oda mentem hozzá ránézni, hogy megy e neki, mikor láttam hogy kicsit lassú besegítettem neki. Ez ment így kb egy héten keresztül.

Ezt nem kellett volna.

Egy hét után, mikor látta a főnököm, hogy milyen gyors vagyok, hogy a saját melómat elvegzem, plusz még segíteni is tudok a másiknak, már úgy kért meg hogy légyszi menyjél segíteni neki.

Harmadik héten már nem rakta oda az új felvételest dolgozni, hanem nekem szólt, hogy ha van időd, légyszi menyj oda és csináld.

És így szépen eljutottunk a hónapok alatt oda, hogy kis segitségekből, már elvárás szintű lett a dolog.

Hibás vagyok úgy érzem, mert már az elején nem kellett volna "jófejnek, buzgónak" lennem.

Hibás vagyok azért is mert amikor a fönök el kezdte ,hogy menyjek oda, akkor az elején le kellett volna vele tisztázni a határokat és igenis nemet mondani.

Nem tettem, most ott tartok, hogy ha nem megyek oda, és nem csinálom kérdőre von, hogy miért nem lett csinálva

Mostmár úgy érzem késő ezt elmagyaráznom neki.

Mit tennétek?

2023. aug. 31. 09:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ahogy ez kezdődött, csak úgy fogod tudni befejezni is.

Első körben kivennék 1 hét szabit, és szarnék mindenbe.

Aztán bocsi főnök, horgászás közben kicsit meghúztam a kezem, és 1 hétig tök lassan csinálnék mindent. Szokja csak. Aztán nagyon lassan növelném a tempót, de csak a saját területemen, a másikra sorry, nem jutott idő. Aztán pár hét után telibeszarnám a másik meló. Bocs főni, de ez is teljesen kimerít. Ha nem tetszik, kirúghat, és végre megszabadulsz ettől a ganajtúró hajcsártól.

2023. aug. 31. 20:29
 12/12 A kérdező kommentje:
Nem, nem lógtam, hanem csupán csak nem az én feladat köröm. Sosem volt az, korábban az elődeimnek sem, akik itt dolgoztak. Mindig is, ilyen "tedd ki had hüljön" hozzá állású embereket küldtek oda, hogy másra úgy sem jó, mutasd meg neki hogy mit kell csinálnia. Én egy komplett részleget viszek egymagam. Ha táppénzen vagyok, vagy szabadságon ezt a munkát amit én végzek 2 ember végzi helyettem. Szóval nem, nem lógok. Csak tudok pörögni, ha kell. De minek után énis ember vagyok, véges az én erőm is, napi 15-20 km -t lejárok, és több mázsa anyagot megmozgatok kézzel. Eddig kipréseltem magamból az energiát, hogy másra is jusson. De nincs értelme, mert a hét 5 napból áll, és másnapra is be kell mennem dolgozni. Szóval nem, nem lógok. És ezzel tisztában is van mindenki.
2023. aug. 31. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!