Kihasznál a mentorom, vállaljam a konfrontációt?
Tavaly egy új céghez kerültem és lett egy mentorom, akinek az a feladata, hogy betanítson. Nos, ő úgy volt vele, hogy csináljam a dolgom és ha valami van, kérdezzek. Másik mentort nem kérhetek, mert a többi kolléga még nála is, hogy is mondjam, érdekesebb személyiség. Csak a mi csoportunk ilyen fertő, tele gonosz emberekkel, a többi nem használja ki az újakat. Nekem pechem volt, ide kerültem. Másik csoportba nem tesznek.
A problémám az, hogy engem besegíteni vettek fel, nem mások helyett dolgozni. Már máskor is finoman céloztam erre a mentoromnak, de továbbra is úgy van vele, hogy amihez neki kedve van, azt megcsinálja, a többit meghagyja nekem. Ha megmondom neki kerek perec, akkor azt kockáztatom, hogy még annyit sem segít, mint most. A többi csoportban kedvesen fogadják az újakat és segítenek nekik.
A főnökkel egyenlőre nem akarok beszélni, nem akarom hátba támadni a kollégát, de nem tudom, mit tegyek.
Tombol ennem az igazságtalanság elleni küzdelem, nem akarok olyan ló lenni, akit üthetnek és csak húz.
Segítségedet köszönöm!
értem, hogy a rossz bánásmód nem tetszik, de dolgozni vagy ott. A 8 órádat ledolgoztatja? Kér olyat, ami nem a munkahelyed hasznára válik? Akkor?
Nem baba vagy, hanem alkalmazott. Ne más csoportokat nézegessél, hanem dolgozzál. Ha nem tetszik, menj máshová, vagy csinálj saját céget. Sosem fogom ezt megérteni. Nekem saját cégem van (illetve kettő is), a piaci fizuk dupláját adom minimum, de elvárom hogy mindenki odategye magát, és ne a munkaköri leirását böngéssze, meg a száját húzza, ha dolog van. Az ilyen arcokat, mint te, akik elkezdenének sipitozni hogy "jaj de én csak egy gyakornok vagyok, tanulni jöttem, meg segitséget szipukázni, nem fogok pályázati felületet kitölteni" úgy vágnám ki, hogy wow wow wow. Egy átlagos fizetetlen gimis gyakornokomnak több vér van a pucájában, mint neked a kérdésed alapján.
A "mentorod" azt akarja, hogy megtanuld a munkát és önálló legyél. Teljesen normális, hogy dogloznod kell, és csak akkor mégy hozzá, ha valamit nem tudsz.
A besegítés annyit jelent, hogy azt a munkát végzed el, ahová éppen kell valaki, nem azt, hogy ülsz és nézel a semmibe!
Ideje lenne felébredni és a valós életet élni, a munkahelyeken dolgozni kell, azért vagy ott.
(Az emberséghez ennek egyébként semmit köze, ez a realitás, ha ezt nem tudtad eddig, akkor komoly gondok vannak veled!)
Tudod mi van? az, hogy nagyon unalmasak a kisfiúk és kislányok, akik több időt szívnak el, mint amennyit hozzátesznek, mert képtelenek saját lábra állni. Én azért fizetem a millió feletti bruttót, hogy aztán az időmet rabolja, meg a koordinációval több energiám menjen el mint a feladat elvégzésével ment volna. Kapd össze magad, végezd el a munkát amit kapsz, és válj hasznossá. Ha egy középvezetőmet megkerülve odajönne hozzám egy gyakornok hogy hát őt nagyon dolgoztatják, és tegyek valamit, kiröhögném. Imádom az összes kollégám, és bárkiért tűzbe tenném a kezem, de ezek után te nem kapnál hosszabbítást, az tuti, mert nem vagy odaillő.
Nem lehet hogy a többi gyakornoktól is azért hallasz jót más csoportokról, mert ők szeretnek dolgozni, fejlődni, haladni?
Az előzőt megirtam, de nem láttam még ezt a válaszod. Igen, teljes mértékben rendben van. Erről szól egy biznisz: a fenti emberek kiszerveznek mindent amit csak lehetséges kifelé. Viszont vannak dolgok, amikre a lentiek képtelenek lennének, és ez az ami behozza a nagy klienst, és a fizetésüket.
Nekem szabadúszóként 300k HUF volt a napidíjam, de már nem bírtam a melót, ezért csináltam céget. Azért, hogy felvegyek 2-3 embert, akik képesek elvégezni a munkám egy részét, és több klienst, több pénzt, és több profitot tudjak produkálni, és mindenki jól járjon. Szóval pontosan azért, hogy valaki elvégezze a munkámat, igen. Talán baj? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!