Ez csak szimpla rosszindulatúság, vagy van mögötte valami amit nem értek meg?
Szállítással foglalkozó cégnél dolgozok, előző nap 5ig veszik fel a rendeléseket, 5 óra után már csak az azt követő napra veszik fel a rendelést.
Úgy vettek fel 6 évvel ezelőtt, hogy amint kivitted az összes rád tervezett címet mehetsz haza, ha 5 óra akkor 5 óra után, ha 10 óra munka után akkor 10 óra munka után, a fiztésed fix.
Ez így is ment, csak szinte mindig mindenki végzett 5-6 óra alatt minden nap.
Ezért 1 éve kitalálták, hogy akkor ha végeztél nem mehetsz haza, ki kell tölteni a 8 órát, mert 8 órára vagyunk bejelentve.
Nem csinálunk semmit, ülünk a parkolóban, vagy a környező vendéglátóipari egyésgekben töltjük az időt, és ha letelt a 8 óra akkor lehet leadni a papírokat, tehát addig nem tudsz elszámolni.
Nem tudom megérteni, hogy ennek mi az értelme?Mert hiába vagyok ott 8 órát, az utolsó 3 óra mögött nincs munka, és ezt tudják is.
Természetesen vannak időszakok amikor nem győzzük a munkát (nyáron nagyobb rendezvényekkor és a karácsony előtti időben, de ilyenkor nem lehet letenni a kulcsot 8 óra után amíg az utolsó vevő nincs kiszolgálva)
Túlórát fiztnek, de ha túl sok a túlóra várható vagy volt, akkor 7 óra munka után szólnak hogy mehetünk haza, és havi elszámolásban adják a túlórát, tehát -1 órád van ezeken az elengedett napokon mindig, magyarul hó végén az jön ki, hogy nincs túlórád.
Ezért vannak akik még +1 órát ücsörögnek egy kávézóban, vagy vissza se jönnek az utolsó címükről amíg nincs meg a 8+ óra és akkor 9 óra múlva mennek haza, nekik szó nélkül fizetik a túlórát, még úgy is hogy tudják hogy nem volt mögötte valós munka.
Nekem ez a család miatt volt nagyon jó, hogy hamar jöhettem haza, mindig határeset fizetés volt, úgy ahogy követi az inflációt.
Meggazdagodni nem lehet, de úgy voltam vele hogy 5-6 óra munkáért tökéletes.
Na mindegy, én nem tudom megérteni, hogy ez kinek jó így?
A vezetőség, irodások mindenki fix 8 órában van alkalmazva, ők nem mehetnek haza ha elfogyna a munka, de 8 óra 00 munka után azonnal felugranak a székből és mennek, akkor is ha káosz van. (2 műszakban dolgoznak, van aki átveszi a helyüket)
Ennek több oka is lehet, az első az, hogy pötsfejek.
A másik pl az lehet, hogy mondjuk 5ig "dolgozol", de ma épp hamarabb végeztél, elindultál haza és útközben eltört a lábad... Ez munkahelyi baleset, mert ugye te gyakorlatilag munkaidőben sérültél meg, de ha mondjuk akkor épp a melóban üldögéltél volna akkor nem esett volna bajod.
Másra így hirtelen nem tudok gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!