Csak én érzem úgy, hogy ez nettó rosszindulatúság?
Másfél órás vonatutam volt oda meg vissza kimondottan azért csak, hogy egy két magánügyi dolgot elintézzek.
Nem is nagyon örültem neki mert maga a dolog amit el kellet intézni az 5-10 perc és ezért kellet összesen 3 órát utaznom de mind1.
Retúr jegyet vettem nyilván és rosszul számoltam ki a visszautat és oda kerültem vasútállomásra úgy, hogy még nem indult el az a vonat amelyik 2 órával korábban indul vissza.
Oda rohanok gyorsan a kalauzhoz, hogy elnézést ezt a jegyet el tudná fogadni nekem, hogy ne kelljen a két órával későbbivel menjek és előbb haza tudják jutni?
Erre meg elkezdett velem üvöltözni az egész állomáson, hogy én mit képzelek, hogy ez a menetjegy 16:03-tól lesz érvényes ez meg a 14:03-as vonat és ha én ezen a vonaton akarok utazni akkor szépen megveszem erre is a jegyet vagy pedig az állomáson megvárom amíg jön a 16:03-as vonat.
Nem volt kedvem két órát várni ezért megvettem de szerintem ez nettó parasztság mert attól függetlenül én azt a jegyet megvásároltam.
Az egy másik kérdés, hogy rosszul számoltam ki az utat és két órával előbb visszaértem.
Pláne úgy, hogy többször is hallottam már ismerősöktől, hogy ők is elcsíptek már korábbi vonatokat és azok a kalauzok elfogadták nekik azokat a jegyeket amik ugyan nem arra szóltak de ugyanaz útvonal vonal volt teljesen és nem volt semmi probléma.
A stilusa lehet paraszr volt, de egyebkent meg igaza volt. Nem volt ervenyes jegyed. Nem fogadhat el mas jegyet.
Gondopom visszavaltottad es vettel masikat. Ennyi.
Kb 2 perc múlva indult a vonat
Mire visszatérítettem volna el is ment volna.
A jegyet se automatából vagy a pénztártól vettem hanem tőle és így drágább is volt
És nem tudom de én még az életben nem láttam olyat, hogy kalauzt ellenőriznek.
Pedig elég sokszor vonatoztam
Igen az IC meg az elsőosztály helyjegyes.
De van több olyan kocsi ami nem helyjegyes
A menetjegyet bármelyik vonaton fel lehet használni, a helyjegy, ami vonathoz köti az utast, illetve applikációban váltható okosjegyek is, de az más tészta.
Fővizsgálónak hívják, piros karszalaggal mászkálnak, ő ellenőrzi általában a kalauzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!