Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Létezik a mobbing?

Létezik a mobbing?

Figyelt kérdés
Vagy csak dolgozni nem akaró alkalmazottak találták ki, ha kritizálták ezért őket?
2023. aug. 18. 13:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

9-es vagyok, 10-es, hát ezt is mintha én írtam volna :)

Öröm az ürömben mikor őket is utoléri a kiégés. Vagy, hogy vezetői szinteken (sajnos egy TL is az, ebből a szempontból), egyik napról a másikra kocc van, ha nem azt hozzák, amit kell. Ott már nem lacafacáznak megbeszelésekkel, meg fejlesztési tervekkel.

Kiégés, kirugás, betegségek... mindre láttam/látok példàt. Szomorú igazából és aki emberből van azt ez nem vigasztalja.

Magánéleti stb. válságok sora - hát igen én ezeket mind átéltem, kb ebben a sorrendben, aztán vissza-visszatérően.

2023. szept. 28. 22:48
 12/14 anonim ***** válasza:

Igen, csak ezt vagy nem tudjuk mi már meg, vagy valami pozícióval kimentik.

Sajnálom hogy neked is át kellett mindezeken esni. Remélem azért komoly károkat nem tettek benned, pl. burnout és az egyéb felsoroltak. Gyakran elfelejtik hogy az alkalmazottól függenek, hiszen ha meg tudnák csinálni, azt amire felvették az alkalmazottat, nem kéne alkalmazott.

A mobbing "jótékony" hatása, azonban nem mindig csak ezekben mutatkozik meg, miután ott hagytuk az adott céget, hanem amikor ettől a cégtől referenciát kér a cég, ahova mennél (mert utolsó munkahelyként fel kellett tüntetni az önéletrajzon, már csak a kilépő papír bekérése miatt is), és szépen eláztat. Túl vannak védve ezek a munkáltatók. :(

2023. szept. 29. 11:06
 13/14 anonim ***** válasza:

"Igen, csak ezt vagy nem tudjuk mi már meg, vagy valami pozícióval kimentik."

Ezt is alá tudom támasztani... példa: humbug átszervezések sorozata másfél éven át aminek a végén kedvenc vezetőnk végre kap egy "szakértői", beosztotti pozíciót egy totál másik részlegen.

"Remélem azért komoly károkat nem tettek benned, pl. burnout és az egyéb felsoroltak."

Tönkrement pár- és egyéb kapcsolatok és egy több milliós mínusz, meg az általános káosz körülöttem. Nem volt ezek mellett a csatározások mellett időm, energiám semmire, ami fontos és a végén a pénzem is elfogyott. Dióhéjban ennyi, viszont mentálisan erősebb vagyok mint valaha, és ez a legfontosabb. Nem tudtak bedarálni!

"hanem amikor ettől a cégtől referenciát kér a cég, ahova mennél (mert utolsó munkahelyként fel kellett tüntetni az önéletrajzon, már csak a kilépő papír bekérése miatt is), és szépen eláztat"

Na erre sose gondoltam, eddig elhittem a dumákat az adatvédelemről, de ezzel bogarat ültettél a fülembe. Volt pár jól sikerült állásinterjúm a közelmúltban amiknek gyanúsan nem lett folytatása, az utolsó, szintén szuperül sikerült kör után mondták hogy coki van. Ha van ilyen info csere, esetleg csak a hr-esek közt, és miért ne lenne, hisz ugyanúgy ismerhetik egymást mint én a más cégeknél hasonló munkakörben dolgozókat... az gáz. Gáz, de elképzelhető.

2023. szept. 29. 22:22
 14/14 anonim ***** válasza:
Áh. Kreatítvak vagyunk mi. Ha felszámolnák a mobbingot, jönne a trigger. Melyik a rosszabb?
jan. 23. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!