Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondás esetén létezik ilyen?

Felmondás esetén létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megírtam a felmondásomat, megvan a fix időpont, hogy mely naptól érvényes, viszont a főnököm nagyon ritkán jön be a céghez. Létezik olyan, hogy pl. egy héttel előbb odaadom neki, de a papíron az egy héttel későbbi felmondási idő van? Később semmiképpen nem jó, mert vidékre költözünk és kiszámoltam előre, hogy meddig tudok itt dolgozni, tehát mindenképpen előbb kell beadnom, tekintve hogy mindenképpen személyesen szeretném a kezébe adni, emailen rettentő kellemetlen és illetlen lenne.

Köszi, ha megírjátok a véleményetek!

2023. jún. 7. 11:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Vetesd át mai dátummal a titkárnővel!
2023. jún. 7. 11:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Pedig az email a legegyszerűbb, annak legalább nyoma van, én azt választanám. Párszor már én is írtam ilyet, nincs vele semmi baj.
2023. jún. 7. 11:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is akkor adtam be a felmondást, mikor a főnök nem volt bent.

Aki épp ott van (HR, kisfőnök stb), attól kérj egy dátumos bélyegzőt, aláírást.

Főnök X nap múlva visszajött, de már ment a felmondási időm.

2023. jún. 7. 11:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A felmondási idő a felmondás közlését (írásban történő átadását) követő napon indul el. Ez teljesen független attól, hogy te a felmondási iratra milyen dátumot írtál. Az a lényeg, hogy mikor vette azt át a munkáltató. Azt tudd bizonyítani! Tehát dátummal vetesd át vele. Ha nincs jelen, akkor mindig kell lennie egy "helyettesítőnek", aki a távollétében a munkáltatói jogokat gyakorolja.
2023. jún. 12. 05:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végül aláírattam még aznapi dátummal a főnök asszisztensével és nagyon jól tettem, ugyanis azóta sem láttuk a főnököt.
2023. jún. 16. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!