Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Olyan létezik, hogy egy...

Olyan létezik, hogy egy munkahely direkt úgy alakítja ki a körülményeket, hogy akit felvesznek, az ne akarjon túl sokáig ott dolgozni, hanem rövid időn belül kilépjen?

Figyelt kérdés

Olyanok léteznek, akik tudatosan cserélgetik az embereket, akár próbaidő végén, ez tiszta.

De olyan is létezik, hogy azt akarják, hogy a delikvens ne maradjon túl sokáig, legfeljebb 1-2 évig, és ezért direkt úgy manipulálják a dolgokat, hogy az hosszútávon ne legyen kedvező?

Dolgoztam már olyan helyen vendéglátásban, ahol nem fizettek éjszakás pótlékot, a szakácsok ingyen ehettek, de mindenki másnak fizetnie kellett, valamint havonta kitaláltak valami módosítást, ami inkább csak nehezített, mint könnyített. Amikor felmondtam, a főnök persze jött avval, hogy sajnálja, hogy elmegyek, de ez símán lehetett megjátszás is, a koncepció része.

Szerintetek van ilyen, illetve dolgoztatok már olyan helyen, ahol ezt éreztétek?

2020. júl. 5. 10:50
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Mert ugye, ha ők küldenék el az embereket, az eléggé szembetűnő lenne, de így viszont kevésbé átlátszó.
2020. júl. 5. 10:52
 2/20 anonim ***** válasza:
67%
Biztosan létezik
2020. júl. 5. 11:02
 3/20 anonim ***** válasza:
75%
Igen,nálunk kifejezetten megkértek valakit,hogy csinálja ki a másikat,hogy felmondjon. Nyilván nem következett be. Ha nem Csed-en lennék,engem is kicsináltak volna,ezt biztos forrásból tudom :)
2020. júl. 5. 11:08
 4/20 anonim ***** válasza:
81%
Nem egyszer voltam szemtanúja annak, hogy elérték, hogy az illető "önként" távozzon.
2020. júl. 5. 11:14
 5/20 A kérdező kommentje:
Én mondjuk nem a személyes vegzálásra, szívatásra gondolok, hanem hogy általában véve olyanok a körülmények, hogy az ott dolgozók önszántukból cserélődnek, legfeljebb a mazochista beütésűek akarnak hosszabb távra maradni.
2020. júl. 5. 11:17
 6/20 anonim ***** válasza:
82%
Nagymamám dolgozott vendéglátásban szegény olyan helyen,ahol nem fizettek túlórát,elmenni se lehetett hamarabb.Az volt a válasz rá a tulajdonostól,hogy akkor hol az én hasznom?Ott is jönnek-mennek az emberek.Telemarketingben cserélik is őket,hogy mindig friss,lelkes emberek legyenek,csak egy mag, 3-4 ember tud sokáig maradni.Amíg megy a cég.Ez tapasztalat.
2020. júl. 5. 11:17
 7/20 A kérdező kommentje:
6: Én egy kínai étteremben dolgoztam, ahol egy srácot heti hét napban dolgoztattak takarítóként. Ha szabadnapot vagy szabadságot akart kérni, az volt a főnök válasza: "És ha téged szabadságra engedlek, akkor ki fog takarítani?". De amilyen abnormális volt, így is ott dolgozott 4 évet.
2020. júl. 5. 11:23
 8/20 anonim ***** válasza:
52%
Létezik.Ez azért van mert félnek tőle mivel jobb, erősebb, és a megrendelők döntő többsége hozzá kapcsolódik és folyamatában átlátja az egészet (nem csak egy területet), hogy ha fel fog állni, akkor nem maradnak ezek a megrendelők és a cég becsukhatja a kapuit.Ezek a két éves intervallumok ezekre mutatnak..
2020. júl. 5. 11:29
 9/20 anonim ***** válasza:
*Ez azért van mert félnek tőle (már mint az alkalmazottól)
2020. júl. 5. 11:30
 10/20 A kérdező kommentje:
8: Bár ezt nem értem. Ha nélküle be kell zárnia a cégnek, akkor miért provokálják ki, hogy felmondjon?
2020. júl. 5. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!