Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Olyan létezik, hogy egy...

Olyan létezik, hogy egy munkahely direkt úgy alakítja ki a körülményeket, hogy akit felvesznek, az ne akarjon túl sokáig ott dolgozni, hanem rövid időn belül kilépjen?

Figyelt kérdés

Olyanok léteznek, akik tudatosan cserélgetik az embereket, akár próbaidő végén, ez tiszta.

De olyan is létezik, hogy azt akarják, hogy a delikvens ne maradjon túl sokáig, legfeljebb 1-2 évig, és ezért direkt úgy manipulálják a dolgokat, hogy az hosszútávon ne legyen kedvező?

Dolgoztam már olyan helyen vendéglátásban, ahol nem fizettek éjszakás pótlékot, a szakácsok ingyen ehettek, de mindenki másnak fizetnie kellett, valamint havonta kitaláltak valami módosítást, ami inkább csak nehezített, mint könnyített. Amikor felmondtam, a főnök persze jött avval, hogy sajnálja, hogy elmegyek, de ez símán lehetett megjátszás is, a koncepció része.

Szerintetek van ilyen, illetve dolgoztatok már olyan helyen, ahol ezt éreztétek?

2020. júl. 5. 10:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10 Mert az hiszi a "nagyokos" főnök, hogy ami fel lett építve a dolgozó által egy személycserével folytatható, kevesebb fizetésű egyeddel, és majd ő folytatja.. Aha, ahogy Móricka elképzeli:D Mindenki a saját kárán tapasztal.
2020. júl. 5. 11:44
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
11+ Nem mindenki tud a 0-ból teremteni, van aki erre például képtelen, mert nem alkalmas rá. Nagyon jó kis stabil munka erő, de csak bizonyos folyamatokhoz, adminisztrációhoz pl. de arra már képtelen, hogy kötődjenek hozzá, mert más személyiség.. Ahhoz nagyon összetettnek kell lenni, hogy minden stimmeljen, és hiába van konkurenciád, akkor is inkább téged válasszanak, mert úgy végzed a munkád..
2020. júl. 5. 11:48
 13/20 anonim ***** válasza:
48%
Gyorsetterem lanc...
2020. júl. 5. 13:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy időszak, amikor 3 hónap után automatikusan kib*a a dolgozóit 1-1 gyár, majd visszavette őket, a manika miatt, így nem is kell tenni érte.
2020. júl. 5. 14:04
 15/20 anonim ***** válasza:
74%
Forditva ülsz a lovon. Nem a dolgozok elküldése a cél. Egyszerüen nem érdekük megtartani a dolgozokat ezért nem is tesznek érte semmit. Amig könnyen találnak mást a helyére nem éri meg.
2020. júl. 5. 14:32
 16/20 anonim ***** válasza:
Igen , volt ilyen munkahelyem egy autóipari 1000+ fős cég. Az u.n. management csupa dilettáns, képzetlen személyekből tevődött össze. Ők jó időben voltak jó helyen és így jutottak fel. Mindenkit figyeltek és aki bármiben csak egy kicsivel is különbnek tűnt, ezáltal rájuk veszélyesnek azt elüldözték, kikészítették. Az ügyvezetőket cserélgették a németek, de ez sem segített. Kifelé azt kommunikálták, hogy nehéz Magyarországon jó kollégákat találni, senki nem akar dolgozni stb. Rendszeresen előfordult hogy a meghirdetett állásokra a minden tekintetben megfelelő helybéli emberek helyett több száz km-ről vettek fel alacsonyabb kvalitású kollégákat albérlettámogatással. Eredményességüknek köszönhetően (selejtáruk tömkelege, vevői reklamációk , visszahívások, hibás műszaki döntések stb. ) a német anyacég csődöt jelentett.
2021. febr. 3. 11:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt...

Amikor leültem az első napon, akkor tudtam meg, hogy kb mindenki ilyen pár hónapja van ott.

Es ez könyvelés...

Elég nagy volt a fluktuáció, holott ennek az ellenkezőjét mondta a főnök az interjún.

Én is eljöttem, mivel karácsonyi bónuszt csak én nem kaptam.

Mint kiderült ki akartak tenni... nem tetszettem a főnök jobbkezének.

2021. febr. 3. 14:59
 18/20 anonim ***** válasza:
Gyárakban is ez a helyzet
2021. febr. 3. 22:16
 19/20 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon sok helyen van ez. Velem is előfordult, hogy kénytelen voltam felmondani, mert az istennek sem akarták emelni a bérem, pedig elvileg kellett volna. Ilyen olyan kifogásokkal jöttek, amit persze megelégeltem. Volt olyan, ahol direkt volt egy emberke, aki kikészítette az újakat, hogy elmenjenek egy idő után. Na, azzal meg jól össze is vesztem. Már nem volt az utcán akkora arca, mint bent, és utána már nyalizgatott..
2021. febr. 4. 14:15
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Első munkahelyem, az első és utolsó gyár volt életemben.

1.8hónapot dolgoztam ott.

Az első fél évben hangszórókat csavaroztam a dobozukba, de fél él után számomra érthetettlen okokból lecseréltek egy nálam sokkal lasabban dolgozó emberre.

Engem átraktak egy másik sorra, ahol ici pici mikrofonokat kellett összeszerelni, műszakonként 600db-t.

Már az elején 800at csináltam, de mikor elértem a műszakonkénti 1200db-t, amit mégcsak be sem írattam teljesítmény bérbe, mert max 800darab után fizettek teljesítmény pótlékot, hanem szétosztottam azon munkatársak közt, akik a 600db-t sembtudták megcsinállni, akkor innen is elraktak...

Egy sorra aminek irrónikusan 200% volt a neve... itt igazából a különböző sorokon összeszerelt arut, amit már lemeóztak, újra meózták...

Itt az volt a dolgom, hogy raklap békávalbodahúzzak egy adag hangszórót vagy mikrofont, villámgxorsan feldobáljam a futószallagra 1esével, az bement egy hangszigetelt kabinba, ahol egy csaj meghallgatta őket egyesével, majd kijött egy másik szallagon a kabin túloldalán, itt villámgyorsqn vissza kellett dobálnom a ládába, majd elhúzni a helyére...

Borzalmas pörgés egész nap...

Azokat tették erre a sorra, természetesen egyedül indítani és zárni a sort, akiket nem qkartak kirúgni, de a csoportvezetőknek valamiért szúrták a szemüket...

Később mikor leszámoltam, egy irodistától megtudtam, az első soron vokt egy szép szőke csajszi, akinek bejöttem, ezért túrt ki onnan engem a vén perverz csoportvezető,m mert féltékemy volt, hogy a csajszi egész nap rám van cuppanva...

A második soron pedig a művezető szeretője ugyan azt csinálta amit én, de soha nem érte el a 600db-t sem, és mikor miattam megemelték a napi normát 700db-re, akkor elkezdett panaszkodni a pasijának rám, rámaggatták,m hogy drogos vagyok, és emiatt tettek el a sorról, mert állítólag mindig be vagyok szívva... hozzá teszem ebből semmi nem igaz, egyszer mondtam előttük, hogy ha lenne lehetőségem, biztosan kipróbálnék néhány tudatmódosító anyagot.

2021. jún. 22. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!