Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez korrekt magatartás a...

Ez korrekt magatartás a munkaadóm részéről, hogy emiatt csökkenti a bérem?

Figyelt kérdés

Kacinfántos a történet. 5 éve dolgozom egy multinál, fizikai melósként kezdtem. 2 és fél éve átkerültem irodába "nem hivatalosan", mivel a covid döntötte a gazdasági dominót és nem alkalmazhattak új embert, papíron továbbra is fizikai munkás voltam, emiatt órabért kaptam + bónuszok, jutalékok, stb. Hogy kontextusba helyezzem, ez 540 ezer nettó volt. A héten a főnököm bejelentette, hogy engedélyt kaptak új emberigényre, amit ugye automatikusan én töltöttem be. Új szerződés, fix fizetés, 480 ezer nettó lett belőle.

Jogos vagy sem, nem értettem vele egyet, nem szeretnék kevesebbet keresni. Erre a hr-es csak hápogott, hogy de szerintük ez egy korrekt és versenyképes bér, ennyit tudnak adni, a piacon sem lehet ennél többet keresni, meg hát ne számoljam bele az előző bónuszaimat, ami ugye már nem illet.

Az valóban nem illet, de hatványozottan nagyobb felelősségű munkakörben dolgozom, kevesebb pénzért!? Hát ők akkor is csak ennyit tudnak adni és gondoljak arra, hogy nekem ez egy hosszútávú fejlődési lehetőség. A hr-es rizsa megvolt, kár, hogy a boltban ezeket nem tudom beváltani.

Szerintetek ez így korrekt?

2023. aug. 13. 16:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek
2023. aug. 13. 19:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem az eddigi szituációra mondtam az élősködőt, az meg volt beszélve a két fél között. Bőven, messze az átlagtól voltak korrektek veled, és hálából még neked áll feljebb. Balkánozol és inkorrektezel úgy, hogy te akarsz kitáncolni az egyezségből.

Ne írd alá, biztos találsz még húsz másik ilyen helyet ahol azt lesik milyen bónuszokra tartasz igényt.

2023. aug. 13. 19:46
 13/15 anonim ***** válasza:
Hát ha fordítva nézzük akkor meg te úgy vetted fel a bónuszokat, hogy nem végeztél érte fizikai munkát. Korrekt/nem korrekt, nézőpont kérdése. Mondhatja ő meg tök korrekt volt, hogy papíron meghagyott fizikai munkásnak. De teljesen lényegtelen, hogy korrekt vagy sem, azzal nem vagy előrébb, hogy neked van igazad (mondjuk itt a többség azt mondja) - mit érsz vele? Neked kell eldöntened, megéri így is vagy nem, esetleg ha úgy gondolod ér annyit a munkád megpróbálhatsz bekeményíteni, de persze arra számíts, hogy abból lehet te jössz ki rosszul.
2023. aug. 13. 23:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
3-as válaszodban le is írod, hogy te ügyeskedhetsz, az korrekt, de ha ők most papíron is tisztázni akarják a dolgokat, akkor az már nem korrekt. Hát nem szimpatikus hozzáállás. :)
2023. aug. 13. 23:56
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez cégfüggő.

Nálam pont fordítva van.

Melósból lettem raktáros, amihez ezt meg azt extrán meg kellett tanulnom. Több felelősség, magasabb bér. Új szerződés lett írva. Néhány év után egészségügyi okokból már nem voltam képes a "kinti" munkát csinálni.

Visszamentem a régi helyemre,de nem húzták le a fizetésem.

Maradt minden a régiben.

Nyilván nem reklámozom a kollégák előtt. A raktáros szerződés alapján kapom a fizetésemeléseket is.

2023. aug. 16. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!