Ez korrekt magatartás a munkaadóm részéről, hogy emiatt csökkenti a bérem?
Kacinfántos a történet. 5 éve dolgozom egy multinál, fizikai melósként kezdtem. 2 és fél éve átkerültem irodába "nem hivatalosan", mivel a covid döntötte a gazdasági dominót és nem alkalmazhattak új embert, papíron továbbra is fizikai munkás voltam, emiatt órabért kaptam + bónuszok, jutalékok, stb. Hogy kontextusba helyezzem, ez 540 ezer nettó volt. A héten a főnököm bejelentette, hogy engedélyt kaptak új emberigényre, amit ugye automatikusan én töltöttem be. Új szerződés, fix fizetés, 480 ezer nettó lett belőle.
Jogos vagy sem, nem értettem vele egyet, nem szeretnék kevesebbet keresni. Erre a hr-es csak hápogott, hogy de szerintük ez egy korrekt és versenyképes bér, ennyit tudnak adni, a piacon sem lehet ennél többet keresni, meg hát ne számoljam bele az előző bónuszaimat, ami ugye már nem illet.
Az valóban nem illet, de hatványozottan nagyobb felelősségű munkakörben dolgozom, kevesebb pénzért!? Hát ők akkor is csak ennyit tudnak adni és gondoljak arra, hogy nekem ez egy hosszútávú fejlődési lehetőség. A hr-es rizsa megvolt, kár, hogy a boltban ezeket nem tudom beváltani.
Szerintetek ez így korrekt?
Nem az eddigi szituációra mondtam az élősködőt, az meg volt beszélve a két fél között. Bőven, messze az átlagtól voltak korrektek veled, és hálából még neked áll feljebb. Balkánozol és inkorrektezel úgy, hogy te akarsz kitáncolni az egyezségből.
Ne írd alá, biztos találsz még húsz másik ilyen helyet ahol azt lesik milyen bónuszokra tartasz igényt.
Ez cégfüggő.
Nálam pont fordítva van.
Melósból lettem raktáros, amihez ezt meg azt extrán meg kellett tanulnom. Több felelősség, magasabb bér. Új szerződés lett írva. Néhány év után egészségügyi okokból már nem voltam képes a "kinti" munkát csinálni.
Visszamentem a régi helyemre,de nem húzták le a fizetésem.
Maradt minden a régiben.
Nyilván nem reklámozom a kollégák előtt. A raktáros szerződés alapján kapom a fizetésemeléseket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!