Ha vendéglátásba határozott idejűvel vesznek fel, akkor elküldhetnek-e lejárat előtt a forgalom hiányára hivatkozva? Nem úgy van, hogy ez már az ő bajuk, a határozott időre szóló bér az jár, ha nincs munka, ez a cég baja, de állásidőt kell fizessen?
Egy határozott időre szóló munkaszerződésnél nem kell hivatkozni semmire, ha a lejártakor megszűnik... azt írtad alá, hogy addig dolgozol, aztán vége...
Vagy mit gondoltál???
"Egy határozott időre szóló munkaszerződésnél nem kell hivatkozni semmire, ha a lejártakor"
EMBER!!! TE OLVASNI TUDSZ????
"Szept 15ig szól a hat idejű szerződés és azt akarják hogy aug 20-án menjünk utoljára"
ezen mi nem érthető áruld már el!!
ÁRULD MÁR EL egy szept 15-ig tartó szerződés hogy jár le aug 20-án!! Áruld már el!!
"azt írtad alá, hogy addig dolgozol, aztán vége"
azt írtam alá hogy szept 15-ig dolhozom és kapom a pénzt. ezt írtam alá. és nem azt hogy aug 20. és hello.
Na akkor?
Oksomadár? VÁLASZOLJ!
Azt nem olvastam bocsi...
Ebben az esetben kicsit komplikáltabb, mivel ha valóban nem termelitek ki a béreteket, az a vállalkozót ugyan hátrányosan érinti, de ő is bevállalta... így meg Téged érint hátrányosan...ugyanakkor az időarányos szabadsággal lehet mahinálni, vagy táppénzzel, már ha be vagytok rendesen jelentve...
"A munkaszerződésben benne kell lennie, hogy ha idő előtt szünteti meg bármelyik fél a munkaviszonyt, akkor annak milyen következménye van. Á"
benne is van. ilyen esetben a le nem dolgozott időszakra is jár az alapbér.
Nem jöttél még rá kérdező, hogy a munkáltató azt csinál, amit akar?
Megtalálja a módját, hogy kicsesszen veled, ha ki akar.... és miért ne akarna?
Mindig talál olyat, aki annyira rá van szorulva a munmkára, hogy még az önbecsülését is feladva, sz@rér-húgyért dologozik, mert egyszerűen nem maradt más lehetősége.
Ráadásul az még életszerű is a vendéglátásban, hogy mégsem jön elég vendég, így nem tudja kifizetni az előre betervezett időre járó bért.
Az, hogy ebből mennyi igaz, az más kérdés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!