Hogyan kerülhető el a totális depresszióba zuhanás, a "minden mindegy " állapotba kerülés egy halál unalmas és semmi előrelépést nem kínáló irodai munkakör esetén?
Én el tudom képzelni a helyzetedet. Magam is irodai munkát végzek, és sok minden miatt, de én is bele vagyok fáradva. 40+ vagyok, és már érzem, hogy nehezen veszem rá a váltásra. De azt is érzem, hogy így nem jó, úgyhogy előbb-utóbb rá fogom venni magam.
Különösen, ha hosszabb ideje vagy a munkádban, sokat tud segíteni a váltás, pusztán az új ingerek miatt. Én már nagyon bánom, hogy 10 évet eltöltöttem a mostani helyemen, még egyszer nem követném el ezt a hibát (persze más a helyzet, ha valaki elégedett a helyével).
Ha váltasz, próbálj valami olyan helyet keresni, ami egy kicsit is érdekesebbnek, izgalmasabbnak ígérkezik.
A társaság az, ami még tud segíteni. Kerüld a magányt, hogy ne kelljen folyton a csöndben a negatív gondolatokkal hadakozni.
A lényeg, hogy bármi módon próbáld a figyelmedet elterelni a rossz dolgokról. Valami mással kösd le magad. Ez lehetnek haverok, könyvek, filmek, sport. (Mondtad, hogy már nem vagy fiatal. Én sem, de próbálok valamennyi sportot magamra erőltetni. Különösen, ha el van tunyulva az ember, sok sikerélményt találhat egy egyszerű saját testsúlyos edzéssel + megfelelő táplálkozással: az ember viszonylag gyorsan látja a fejlődést, ami örömmel tölti el, egy idő után pedig hobbivá is válhat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!