Az ígért tanári felmondási cunami a státusztv miatt mikorra várható? A PDSZ egyelőre 260 olyna felmondásról tud amit kifejezetten emiatt adtak be és 140.000 tanár van az országban
„Szeptember végéig jelezhetik a pedagógusok a felmondásukat, addig még van idő.“
igazad van, a mostani 260-as szám felmehet még akár 1000-re is. alapjaiban rázza majd meg a 140.000-es oktatási rendszert....
Van pedagógus a családban. Október 31-ig van ideje aláírni valami szart (nem tudom, részeg voltam a vacsorán, mikor erről mesélt), ha nem írja alá, akkor felmondanak neki.
Nem fogja aláírni. Meg még sokan mások sem. Én sem értem, hogy miért nem mondanak fel már most, ha úgy is tudják, hogy nem fogják végigvinni a tanévet, miért kezdik el egyáltalán.
Szerintem 1 tanár elvesztése is súlyos probléma.
Egyébként nálunk az ment most, hogy többen elmentek fizetés nélküli szabadságra 1 évre. Szóval jogilag benne vannak a rendszerben, de 99%, hogy nem fognak visszajönni.
A másik toldozgatás, hogy nyugdíjas kollégák jönnek be tanítani. Képzelhetitek mennyi lelkesedéssel... Ez úgy ideig-óráig tud szerintem működni.
Aztán vannak az óraadók, részmunkaidősök.
És így az összes plusz feladat, szervezés egyre kevesebb ember közt osztódik el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!