Teljesen felesleges volt évekig tanulni egyetemen. Két mérnöki diplomával hónapok óta nem találok állást. Amire felvennének oda nem kell semmilyen végzettség, de a bér is nagyon alacsony. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány külföld?
Én elgondolkodnék azon, mennyire tájékozódom a világról és annak menetéről. Hogy mennyire vagyok jó ember, mennyire jó morálisan az, ami zajlik a bolygón.
Elgondolkodnék azon, mi hasznom van, és mi hasznot akarnék én adni a bolygónak( az előző 2 elgondolást megtéve már).
Meg ilyesmi. :))
Remélem végre elkezdesz élni, mert ez a kérdés azt mutatja, hogy még életedben nem volt 1 gondolatod sem semmiről, ami számít.
Lehet, hogy a régióval, településsel van a gond. Hol élsz? Budapesten vagy egy másik városban nem lenne több lehetőség?
Az sem mindegy, milyen mérnök. A te végzettséged mi?
Külföldön nem biztos, hogy a szakmádban el tudnál helyezkedni, csak ha a gyakorlatban is jól beszéled a nyelvet, és ott is kérnek szakmai tapasztalatot.
Azt hogy haszontalan szakmát tanulsz azt az egyetem előtt-közben is tudhattad volna ha utananézel. Mostmár késő, van egy haszontalan diplomád.
Vagy elmész a tudásodnak megfelelő helyre (pl szemétszállitónak), vagy belekezdesz egy vállalkozásba az alapján amit tanultál egyetemen, vagy kitanulsz egy értékes szakmát is amivel tudsz normálisan keresni.
És ez nem derült ki eddig? Nem voltál gyakornok egyetem alatt? Mielőtt a külfölddel dobálózól legalább nézz utána, hogy ott ahova mennél, milyenek a kilátások.
Én a helyedben valami gyakornok szerű dolgot csinálnék (akár beiratkoznék ezért másik egyetemre és nem járnék be csak a hallgatói jogviszonyért ha muszáj), hogy legyen szakmai tapasztalatod. Olyan munkát vállalj, amivel keresel, vagy olyat, amiből tanulsz. Ha mindkettő teljesül, az a legjobb, ha egyik se, azonnal hagyd ott.
És az egyetem alatt nem dolgoztál?
Csak mert a legtöbb végzett mérnök ezzel szokott példálózni, hogy "én már az egyetem alatt is pl. multinál dolgoztam..."
Mondjuk a mérnöki képzés jellege miatt, nekik ez releváns is...
Neked nem volt ilyen lehetőséged, kérdező?
Ez egy hasznos végzettség, de egyetemről frissen kikerült diplomásokat nehezen vesznek fel nulla tapasztalattal.
Sajnos itt kérik a tapasztalatot sajnos hülye ország ez mert nem értik meg h honnan legyen....
Szóval más munkát kell választanod elsőre.
Miért nem vállaltál szakmába vágó diákmunkát?
Az sem mindegy mit végeztél mert ha cérnamérnökit akkor hiába akarsz elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!