Egy embert valóban cska béremeléssel lehetne a helyén tartani más megoldás nincs? ÉN tudok olyanokat amik egy fillérbe se kerülnének és vonzóak lehetnek, de ezek szóba se jönnek-miért nem?
Többedik alkalom hogy valaki fel akar mondani, a főnök azt mondja kár hogy elmegy és itt tartaná ha tehetné de nem teheti mert béremelésre nincs keret...
hát és?? Csak pénzzel lehet itt tartani valakit?
Mondjuk hogy office, hibrid munkavégzés, fix otthoni napok, rugalmas munkaidő-ezek egy fillérbe se kerülnének és remek megtartóak lehetnek.
De ezek fel se merülnek-vajon miért nem mikor ingyen lennének?
Én pl nem gondolkodnék a felmondáson ha kapnék fix heti 2 nap HO-t... de mivel egyet se kapok, így a helyem keresem (én is),
9-es!
Azt értem, hogy ez jó a HO-ban, de ez annyit számít, hogy ha nincs akkor inkább felmond valaki, ha van, akkor marad? Csak kérdezem, nem kötekedni akarok.
Én egyébként a teljesítmény alapú munkavégzésben hiszek. Adott feladatra adott bér, akkor és ott végzi el, amikor és ahogy akarja.
A múltból a jövő felé tartunk. A múltban nincs probléma észlelés és megoldás. A múlt az, ami azt látja, hogy valami hiányzik, amit csak önmagával lehet betölteni. A múltban nincs komplexitás, gondolkodás, keveredés, csak fekete és fehér, de inkább csak fekete.
Az, hogy számodra egyértelmű valami, nem jelenti, hogy mindenkinek az. A főnököd nem való főnöknek. Ez az ő sorsa. Nem felelősséged őt lépést tartani a világgal.
" Adott feladatra adott bér, akkor és ott végzi el, amikor és ahogy akarja."
Én erre is a legteljesebben nyitott lennék DE HIÁBA!!
Már kismilliószor felvetettem hogy a f***sznak ülök benn, ha a kiadott munkát elvégeztem más nincs.... akkor mit keresek ott? Minek szerződtem én székmelegítőnek??
Már sokszor felvetettem értelmes válasz erre SOHA nincs.
a kiadott meló 14-re kész van, más nincs, de ott kell ülni a semmiért 17-ig . MINEK?
Hogy ne csináéjak semmit? Azt a semmit otthon is tudom csinálni.
de erre válasz nincs. CSAK.
Az adott illetőtől függ, mivel lehet motiválni. Van olyan, akit tényleg csak és kizárólag a pénzzel lehet - lehet, hogy téged HO-val lehet, Karcsit nem, Karcsinak a pénz a fontos. Megint mást lehet mással is - kérdés, hogy az a cégnek megéri-e. Pl. hibrid / home office munkavégzés... kérdés, hogy az adott munkát normálisan el lehet-e végezni távmunkában, hogy van-e kiépített infrastruktúra az otthoni munkavégzéshez (pl. a cégnek csak PC-i vannak, nem tud laptopot biztosítani, a személyes laptop használata meg adatvédelmi szempontból nem kóser)... vagy épp volt-e olyan, amikor letesztelték a home office-t és mindenki lazsált.
Azt azért tényleg érdemes végiggondolni egy cégnek, hogy van-e vmi, amit a plusz fizu helyett fel tud ajánlani, de azt is csak akkor érdemes, ha az illető nem fejtette ki konkrétan, hogy a pénz a gond. Mert az elég röhejes, ha az az ellenajánlat arra a megjegyzésre, hogy nem kap elég fizut, hogy "nem kapsz egy kanyi pluszt sem, ha heti 1 masszázst / 1 nap HO-t biztosítunk, jó lesz?"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!