Az baj, ha valaki nem beszél a magánéletéről a munkahelyen?
Nem baj. Amúgy én elváltam és újra férjhez mentem úgy, hogy az irodában nem is tudott róla senki.
N/46
Ez érdekes, de ilyenkor nem jár valami plusz szabadság hivatalból?
én a kollégáimmal csak a munkahelyemen találkozok, sehol máshol nem is látjuk egymást.
Ha valamit esetleg ők kérdeznek a magánéletemről kamuzni szoktam.
12
Nem jár semmi plusz. Közszférában dolgoztam akkor egyébként. A válás napjára szabit vettem ki, az esküvő pedig szombati napon volt (persze rá pár évre:)
Szerintem nem gond, alapból nem igazán érdekli a másik felet sem, csak ezek ilyen small talk kategóriás kérdéskörök szoktak lenni. Kb. a:
"Beszélgessünk a semmiről."
50/N Én úgy tapasztaltam, minél kevesebbet osztasz meg annál jobb.
Ártatlannak tűnő dolgokat is ki lehet forgatni; az most más kérdés, hogy jó szándékból, vagy rossz szándékból; akarva vagy akaratlanul. Mert az emberek (itt kollégák) beszélnek, beszélnek, beszélnek. És az a "valaki", akinél a legtöbb információ van, az köré csoportosulnak. Az az ember fog "elárulni", aki a legtöbb információt tudja Rólad.
Szóval, óvatosan.
"ha említette volna, hogy problémái vannak otthon, akkor gyakorlatilag mindenki támogatólag fordult volna felé"
Ez milyen egy képmutató munkahely lehet. Ezek szerint senkinek nem jutott eszébe csak úgy magától a nagy támogatás, vagy hogy jelezze, hogy segítene, csak nem tudja, mi a baj.
#7-esnek igaza van, sajnos van, ahol az emberszámbavétel nem automatikus.
Nem, hiszen az információ hatalom, bármikor visszaélhetnek vele.
A munkatársakkal én sem osztok meg családi vagy egészségügyi problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!