Az baj, ha valaki nem beszél a magánéletéről a munkahelyen?
Miért volna baj?
Aki minden baját megosztja a többiekkel, nem tudhatja, mikor élnek vissza vele, vagy mikor köszörülik a nyelvüket rajta.
Én pl. szívesen beszélek arról, hogy a gyerekeim mit játszottak tegnap délután vagy a kertben milyen munkák vannak. Mindkettő tök semleges, visszaélni nem lehet velük, ugyanakkor nem tűnök bezárkózónak sem. Mondjuk az, hogy mit főznek, az szintén ártatlan téma. A kényes az, amikor valaki a párkapcsolati problémáit beszéli ki. Azzal vissza lehet élni.
Hogy érted, hogy kellemetlen helyzetbe került?
Hosszú történet. Mondjuk úgy, hogy a magánéleti problémák egyre inkább rányomták a bélyeget a munkahelyi dolgokra is. Amit a kollégák negatívan éltek meg. Nagyon. Emiatt feszültség alakult ki. Közben meg ha egy kicsit nyitottabb lett volna az illető és csak felületesen, de említette volna, hogy problémái vannak otthon, akkor gyakorlatilag mindenki támogatólag, de minimum megértéssel fordult volna felé.
Én is csak úgy általánosagban szeretek magamról beszélni. Bizonyos esetekben nagyon csúnyán visszaüthet, ha valaki beviszi szinte a teljes magánéletet a munka helyre.
Ugyanis sosem tudod, hogy amit elmondasz, és szépen bólogatva, mosolyogva helyeselnek, arról valójában mit gondolnak magagukban.
Múltkor megjegyzést tett egyik kolléganőm, hogy szinte semmit beszélek a csaladomról, és biztosan azért mert nekem nincs a párommal problémám. Mondom nézd, természetesen vannak nálunk is kisebb problémák, de ezt családon belül szükséges megoldani. Mondom, ha most itt el mesélem akkor sem tudsz segíteni....
Engem kimondottan frusztrál amikor valaki elkezd panaszkodni a gyerekre, a kevés pénzre stb, mert nem igazán tudok rajta segíteni és nem ismerem a másik felét, úgyhogy ha akarnék se tudnék reálisan beleszólni.
Nem baj. Én is csak általános dolgokról beszélek. Tudomásom szerint jól végzem a munkám, mindenkivel normális emberi hangot ütök meg, mindenkinek megadom az emberi tiszteletet.
Ha kérdeznék valamit normálisan válaszolok, csak nem megyek nagyon mélyébe a dolgoknak, illetve igyekszem általános, vagy diplomatikus választ adni.
Soha nem halottam olyat vissza, hogy valakit megsértettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!