Nyíregyháziak! Mit szóltok hozzá, hogy Nyíregyházán a déli ipari parkban most már hivatalosan is akkumulátorgyár épül?
"Részemről Nyíregyházán nem lesz akkumulátorgyár, ha addig élek is!"
Ez egy érdekes fordulat, a tanártüntetéseknél is vártam hogy vajon lesz-e olyan elhivatott ember aki a nyomatékosítás érdekében akár a Dunába is beugrik (vagy tömegesen), ha már az életét tönkretették és nincs kilátása a jövőre. De mégsem. Te sem fogod szabotálni az építkezést vagy úgy tiltakozni, mint a saigoni szerzetes, ezek csak nagy hatásvadász szavak.
Ha azt állítod, hogy addig nem lesz amíg élsz, akkor onnantól kezdve nem élsz, hogy átadták és beindult a termelés.
Legalább megépül végre a 2x2 sávos út Debrecenbe!
Épp ideje lesz.
13. :D Nem tűnt még fel, hogy azért lesz "épp ideje", mert Kovács Ferenc 13 éves polgármestersége és a jelenlegi kormány 13 éves regnálása alatt, a 2010-es évek konjuktúrájában sem értél soha annyit, hogy az elvileg a te érdekeidet képvselők megépítsék azt az utat, és kizárólag kínai meg egyéb befektetők kedvéért, pénzért teszik ez?
A te érdekeid senki nem képviseli, azokkal senkin nem foglalkozik.
De lényeg, hogy legyen egy sokéves használt autó a feneked alatt, meg út. Örülj neki. Ennyi jutott, és ennél a jövőben sem remélhetsz többet. Nem jó üzlet az akkumulátorgyár hatásaiért cserébe, de te tudod. Legalább lesz min elhúznod, és mindenki mást otthagyni a bajban.
A részemről meg ha már úgyis a többszörösére nő a rátlelet esélye, a normális ellátást, a gyógyulásra való lehetőséget nem kapom meg, akkor a halálomnak legyen értelme, az utánam jövőknek legyen jobb.
Magyarországon egyre többen lesznek, akiknek nincs veszteni valójuk.
15: nyugodtan feldughatod a petíciódat.
Nem lesz elég aláírás, ebben biztos lehetsz!
16. Komolyan, te arra élvezkedsz, hogy visszajársz ehhez a kérdéshez, és bármilyen kezdeményezést vagy szempontot hozok fel itt, ami a nyíregyházi akkumulátorüggyel foglalkozókat érdekelheti, te azt igyekszed aláásni, elhitelteleníteni, eljelentékteleníteni? :D
Jó kis életed lehet!
Amúgy meg lehet, hogy nem lesz elég alírás, lehet, hogy "feldughatom". És akkor mi van? A jelen pillanatban ezt tudom megtenni az ügyben, és ezt megteszem. Közben meg tanulmányozom a kérdést, és teszek majd egy csomó mást is, amit az adott pillanatban majd megtehetek. Némelyik eredményesebb lesz, némelyik kevésbé.
Legvégső esetben meg megölöm magam, és annak sem lesz semmi eredménye.
El lehetne gondolkodni, hogy miért is vagyunk eszköztelenek, hogy alakította a jelenleg regnáló hatalom, hogy ez így legyen, mennyivel kevesebb lehetőségünk van tiltakozni más országokhoz képest, és kinek az érdeke az, hogy elhigyjük magunkról, hogy teljesen eszköztelenek vagyunk.
Szóval jó éjszakát, legalább te aludd ki magad, ha már nekem napok óta nem megy emiatt a k.rva gyár miatt.
Ha elég aláírás lesz, az sem számít semmit. A tömegakarat nem online petíciókban érvényesül, mert sehol nem validálják ezeket. Ennyi erővel lehetne petíciót indítani hogy legyen ingyen sör, örök élet, mindenki fizetését százszorozzák meg, és akkor már dolgozni se kelljen, csak adják a pénzt.
Kérdező te meg menj el a pszichiátriára, ha azt hallucinálod hogy a gyár egyenlő a halállal, és itt mindenki gyötrelmes szenvedéssel fog kimúlni, és egy tévképzetre alapozva egyből ki is nyírnád magad. Menj orvoshoz és ne csinálj hülyeséget.
17 - Nagyon jó és minőségi életem van - ha érdekel.
Azért írok, mert sajnállak, hogy sok minden tévhitnek bedőlsz.
Kénytelen vagyok először is mentegetőzni: én lennék az első, aki anyagilag is támogatná a Fidesz mielőbbi temetését, mert annyira károsnak tartom a tevékenységét és a létét!!!
De! Szerintem eddig Orbán mindent elcseszett amit el lehetett cseszni, egy lepusztult nyomortelepet csinált az országunkból!
Ugyanakkor - biztos véletlenül - de (szerintem) ezek az elektromos autóipari beruházások jó lépésnek bizonyulhatnak!
Sajnos a rendszerváltással kiöntötték a gyereket is a fürdővízzel: mindent szétloptak és szétvertek ami (jól) működött az országban, felszámoltak, megszüntettek, tönkre tettek. Szarrá tették a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart, a könnyűipart, az elektronikai ipart, a járműgyártást, az oktatást, az egészségügyet és szinte mindent!
Ebből a nagy nihilből látszik egy kis fény az alagút végén: az energia-felhasználás és az energiatárolás a következő kor kihívása, iránya, és a jövő kulcsa! Ez új technika és új technológia. Nem a mi technológiánk sajnos - mert kutatásra szinte semmit sem költünk - így kénytelenek vagyunk idegen technológiát meghonosítani. Volt már ilyenre példa, nem ez az első ilyen technológiai átállás (kezdete).
Nekem megadatott, hogy nagyon sokszor nagyon sok helyen voltam Távol-Keleten. Láttam hogy miként és hogy fejlődik arrafelé a világ...
Szöul, Szingapúr, Mumbai, Sencsen, Manila, Hongkong, Jakarta, Saigon (Ho Si Minh City) és sorolhatnám vég nélkül: számunkra felfoghatatlan léptékű és mértékű fejlődés...
Sajnos nekünk nem maradt más lehetőségünk: ha fejlődni akarunk, akkor teret kell engednünk az új iránynak, mert önállóan sajnos semmire sem visszük!
Az Unió tagjai ként az Uniós környezetvédelmi szabályokat kell betartanunk és betartatnunk! Egy zárt rendszerű gyártás esetén nagyon kicsi a valószínűsége bármilyen környezetszennyezésnek. A lítium akkuk gyártásának legfőbb tudora Kína és Dél-Korea. Horror pénzeket öltek a kutatásokba, és folyamatosan fejlesztik azokat. Akik itthon küzdenek a beruházások ellen, azoknak honnan lenne bármilyen hiteles információjuk a gyártás folyamatáról? Mi alapján hiteles a tiltakozásuk, amikor még a gyárak alapjait ássák? (ma reggel az ATV-n az egyik zöldpárti okostojás olyat szólt: az akkugyártás során 30% (!) selejt keletkezik... Isten barma! A világon nincs olyan cég, aki így bármit is gyártana!!!) Schmuck Erzsébet, Toroczkai, Schiffer, stb. egyik sem látott még egy akkumulátor-gyárat, de napi rendszerességgel ontják magukból a baromságokat!
Az angolok rendkívül boldogok, hogy Spanyolország elől elhappolták a TATA óriás-akkugyárának beruházását! Mert való igaz: ezekért a beruházásokért nagy harc folyik, mert aki kimarad - lemarad! Igazából az angolok már nem csak az autók aksijára építenek üzemet, hanem kisérleteznek nagy, városi energiatároló központok létesítésével is. Minél előbb meg kell szabadulni a fosszilis energia-hordozóktól, mert valóban veszélyben a bolygónk! Nem véletlen, hogy pl. Norvégia (aki rohadásig van tele gázzal és kőolajjal) mégis az elektromos autózást preferálja: sehol nem láttam annyi TESLÁT és e-autót mint ott, és sehol sem fűtöttünk mással, mint árammal(!) mert - amíg lehet - igyekszik megszabadulni (eladni) a sok káros energiahordozót a szegényebb, lemaradottabb országoknak...
Napokat tudnék mesélni, de ez nem az a fórum, amire sok energiát lenne érdemes áldozni.
"...legalább te aludd ki magad, ha már nekem napok óta nem megy emiatt a k.rva gyár miatt." - Nyugi, ettől nyugodtan aludhatsz!!!
Meg fog szűnni ez a hiszti Magyarországon, amint vége lesz az önkormányzati választásoknak! Erre mérget vehetsz! (ha találsz:)))
Az ellenzék ne az akkumulátor gyárakon keresztül harcoljon Orbán ellen, mert Orbán egy nap alatt több kárt okoz a magyar jövőnek, mint ezer akkumulátor gyár!!!
Európa legnyomorultabb régiója Kelet-Magyarország, épp ideje hogy XXI.sz.-i technológiával felzárkózzon!
Ezek a beruházások kényszerűen magukkal hoznak eddig a háttérbe szorított, de elengedhetetlen infrastrukturális beruházásokat - lásd pl. a Nyíregyháza-Debrecen autópálya megvalósítása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!