Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A kormányok vajon hogy fogják...

A kormányok vajon hogy fogják kezelni az AI miatt elszabaduló munkanélküliséget?

Figyelt kérdés
Lehet ezt tagadni, cinikusan elviccelni, de 1-2 éven belül ebből soha nem látott tragédia lesz.
2023. júl. 13. 13:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
21%
már most van......
2023. júl. 13. 13:04
 2/12 anonim ***** válasza:
27%
Mi vagy ki az az AI?
2023. júl. 13. 13:11
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem senki nem tudja még, de szerintem is para..
2023. júl. 13. 13:12
 4/12 anonim ***** válasza:
41%
Bocs, közben rákerestem: artificial intelligence :) A mesterséges int-t is emberek fejlesztik és attól még messze vagyunk.
2023. júl. 13. 13:12
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Nincs ezzel szerintem baj, még egyes munkahelyek megszűnnek, addig újak teremnek.. De egyébként az a titok, hogy bár sokuknak nem jut eszébe, mégis már most és eddig is a mindennapunk része volt a mesterséges intelligencia, attól még, hogy nem tudják néhányan hogy működik a világ..
2023. júl. 13. 13:20
 6/12 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva szerintem sehogy. A progisoknak jön pár év még nagyobb királykodás, azt' nekik is jön a pofára esés. Abszolút semmi jóra nem számítok.
2023. júl. 13. 13:21
 7/12 A kérdező kommentje:
5: ezt annyi helyen olvasom, hallom. Milyenek jönnek létre?
2023. júl. 13. 13:22
 8/12 anonim ***** válasza:
36%
Sehogy, ilyen ugyanis nem lesz.
2023. júl. 13. 13:26
 9/12 anonim ***** válasza:
66%
a kérdésed egy feltételezésen alapszik, ugyan hat a számítógép az életre , de nem jobban mint bármi
2023. júl. 13. 13:30
 10/12 anonim ***** válasza:
95%

AI = Artifical Intelligence, mesterséges intelligencia.

A dolog arról szól, hogy bizonyos munkafeladatokat, folyamatokat átvesznek a gépek, (robotok), ill. a számítógépek.

Ennélfogva, amit most - mechanikus munkaként - emberek végeznek, azok munkájára nem lesz szükség.

Arról elég komoly vita van, hogy ez az "úttörő" technika milyen szegmensben honosodjon meg, milyen munkákat vegyenek át pontosan a (számító)gépek.

Az álláspont - egyelőre - az lenne, hogy a un. áttételes gondolkodást nem igénylő, mechanikus munkafolyamatokat lehetne ezzel a technológiával kiváltani, a monoton, rendszeresen ismétlődő tevékenységeket.

Pl. csavaranyákat válogatni a futószalagon egy meghatározott séma szerint egy robot is tud, ehhez nem kell un. élőerő.

Megjegzem, ez nem egy újkeletű dolog. A japánok már elég régóta robotokat alkalmaznak a gyáraikban..

Na most amiben tényleg újat hoz ez a dolog az a tanulás lenne és innentől beszélünk AI - ról.

Ugyanis az a nyamvadt számítógép képes lenne - elvileg - tanulni, folyamatosan új ismereteket szerezni, képezni, fejleszteni önmagát, ezért (is) veszélyzetet egy csomó munkahelyet.

Ugyanakkor nem minden szférában működőképes az ötlet.

Ahol nagy a szerepe az emberi tudásnak, ott nem működne.

Pl. akármilyen qurva okos is a számítógép, azért mérnöki munkát nem tudna végezni, sebészként sem tudna műteni vagy ügyvédként se tudna dolgozni.

(bár megjegyzem, halottam olyat is, hogy pl. a bírság kiszabási határozatokat - mivel nagyon egy sémára mennek - egy szoftverrel oldanák meg).

Hát nagyjából erről lenne szó....

2023. júl. 13. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!