Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az normális hogy azért nem...

Az normális hogy azért nem vettek fel egy munkára amire jelentkeztem, mert nőket vettek fel én meg férfi vagyok?

Figyelt kérdés
Egy gyári sorjázós munka lett volna. Nem diszkrimináció ez hogy amúgy semmi baj nem lett volna velem, egyetlen gond, hogy férfi vagyok?
2023. jún. 29. 03:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
16%

Ezzel sehová nem tudsz fordulni, mert a pozitív diszkrimináció a nők részére teljesen normális az EU-s irányelvek szerint.

Lehet, hogy megpályázott a cég valami uniós pályázatot, ahol előny ha nőket foglalkoztat. Tehát több esélye van a nyerésre ha megvan a női kvóta.

Én mezőgazdasággal foglalkozom. Idei évre várható egy pályázat kiírása, ahol már előre beharangozták, hogy pozitív pont lesz az elbírálás során ha a pályázó nő.

De van például olyan jelenleg is nyitott pályázat, ami kifejezettten a nők vállalkozóvá válását segíti. Tehát férfiak egyáltalán nem is pályázhatnak rá.

2023. jún. 29. 08:26
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Jajj ne sirj kerdezo.

Neked tobb eselyed van, mint hatranyos helyzetueknek.

2023. jún. 29. 08:38
 13/22 anonim ***** válasza:
61%

11 - es!

A pozitív diszkrimináció teljesen más!

Az egy esélykiegyenlítés.

Egy eleve hátrányos helyzetű csoport esélyeit egyenlíti ki, azzal, hogy olyan helyzetbe hozza őket, mintha nem lennének hátrányban.

Ez nem jogsértés.

A kérdezővel viszont pont az ellenkezője történt.

2023. jún. 29. 08:41
 14/22 anonim ***** válasza:
5%

13-as!

Jó nagy butaságot írtál! Ha valahol elő van írva női kvóta, azt nyilván a férfiak kárára tudják teljesíteni. Ahhoz, hogy valakit pozitív diszkriminációban részesítsenek, egy másikat negatívban kell részesíteni.

Nem olyan bonyolult ez, csak gondolom te szándékosan nem akarod érteni amit írtam, mert egyszerűbb eljátszani, hogy ti nők hátrányos helyzetű csoport vagytok!

2023. jún. 29. 08:50
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"Ahhoz, hogy valakit pozitív diszkriminációban részesítsenek, egy másikat negatívban kell részesíteni."

Na ez egy hülyeség!

A kettőnek nincs köze egymáshoz!

Nézz már utána a pozitív diszkrimináció definíciójának és próbáld értelmezni.

2023. jún. 29. 08:56
 16/22 anonim ***** válasza:
Ez is diszkrimináció, jelentheted, de amúgy nem érdemes olyan céghez menni, ahol már eleve ilyen diszkrimináció van a jelentkezők kiválasztásánál is, nem éreznéd ott jól magad.
2023. jún. 29. 09:36
 17/22 anonim ***** válasza:
85%
Csak azt nem értem, ha tudják, hogy női munkaerőt részesítik előnybe, akkor miért bolondítják a férfi jelentkezőt?
2023. jún. 29. 10:19
 18/22 anonim ***** válasza:
Egyáltalán a cég interjúztatott, vagy közvetítő? Utóbbi esetben nem is tudhatták, hogy a cég nemek szerint szelektál, mert ezt nem mondhatják.
2023. jún. 29. 10:27
 19/22 A kérdező kommentje:
A cég, a HR vezető
2023. jún. 29. 10:31
 20/22 anonim ***** válasza:
76%

Ez a kérdés volt már, a stílus hasonló, gondolom ugyanaz vagy. Azt is gondolom, hogy nem vagy ilyen szituációban, csak próbálsz provokálni (elég rosszul).

A kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2023. jún. 29. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!