Amikor munkaügyben beszélek egy kollégával, az alacsonyabb végzettségű munkatársam mindig beleszól a beszélgetésbe, hogyan szoktathatnám le erről?
Figyelt kérdés
Ketten vagyunk egy irodában, én diplomás közgazdász vagyok a kollégámnak pedig csak érettségije van. Adatrögzítő munkát látunk el mindketten, de én a végzettségemből adódóan magasabb színvonalon. A többi kollégát is én támogatom a munkával kapcsolatban felmerült kérdésekkel kapcsolatban, így elég sok kolléga megfordul az irodában. Ilyenkor a kolléga, folyton közbeszól, elkezd hízelegni, kedélyesen beszélgetni, teljesen eltereli a beszédtémát és fenntartja a másik kollégát, akiről tudom, hogy nincs sok ideje beszélgetni, tehát könyököl. A közbeszólásai.. 'nem kell bonyolítani'.. 'ennyi'.. stb.. ilyen 1 bites panel mondatok.. persze majd ő dönti el a nulla szaktudásával.2023. jún. 28. 18:10
21/26 A kérdező kommentje:
Google :)
2023. júl. 2. 10:41
22/26 anonim válasza:
Fuh, de elhitted most, hogy nagyot mondtál!
23/26 anonim válasza:
Dehogy, #22-es, szerintem csak őszintén el akarja mondani a kérdező, hogy ő onnan nézte ki a kifejezést.
25/26 anonim válasza:
"Ilyenkor a kolléga, folyton közbeszól, ... fenntartja a másik kollégát,..."
Ad neki pénzt, vagy kifizet helyette valamit? Mert ha nem, akkor nem fenntartja, hanem _feltartja_!
Ha már annyira tanult vagy.
26/26 anonim válasza:
Csak bele akar tartozni a csapatba.
Néha nyilatkozhatnál róla pozitívan, rábólinthatnál arra, amit mond (nem feltűnően). Akkor nem fog ilyen görcsösen igyekezni.
Még rászorulhatsz a szívességére, ezért ne éreztesd vele, hogy többre tartod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!