Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Amikor munkaügyben beszélek...

Amikor munkaügyben beszélek egy kollégával, az alacsonyabb végzettségű munkatársam mindig beleszól a beszélgetésbe, hogyan szoktathatnám le erről?

Figyelt kérdés
Ketten vagyunk egy irodában, én diplomás közgazdász vagyok a kollégámnak pedig csak érettségije van. Adatrögzítő munkát látunk el mindketten, de én a végzettségemből adódóan magasabb színvonalon. A többi kollégát is én támogatom a munkával kapcsolatban felmerült kérdésekkel kapcsolatban, így elég sok kolléga megfordul az irodában. Ilyenkor a kolléga, folyton közbeszól, elkezd hízelegni, kedélyesen beszélgetni, teljesen eltereli a beszédtémát és fenntartja a másik kollégát, akiről tudom, hogy nincs sok ideje beszélgetni, tehát könyököl. A közbeszólásai.. 'nem kell bonyolítani'.. 'ennyi'.. stb.. ilyen 1 bites panel mondatok.. persze majd ő dönti el a nulla szaktudásával.

2023. jún. 28. 18:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
De azért látatlanban kell a tanács, hogy hogy szoktasd le? 🤣
2023. jún. 28. 18:30
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

10

Az értelmes ember aki megmondja a tutit, az nem árulfeptöltő, hanem például csoportvezető, boltvezető, stb.

Azért írtam a Tesco-s példát, hogy tudj valamihez viszonyítani. Te, mint egyszerű adatrögzítő senkinek nem mondod meg a tutit, mert te ugyanolyan pozícióban vagy mint az érettségizett ember.

Sőt, te valójában sokkal lejjebb vagy a ranglétrán, ha diplomával nem kellettél sehova, csak adatrögzítőnek.

Ezt hívják úgy, hogy nyers valóság.

2023. jún. 28. 18:31
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Na az ilyen embert, mint te vagy, hívják kártékonynak. Az ilyennek nem segítek, pedig tudom a megoldást, a kommunikációs stratégiát. Csak ugye aki itt tart, mint te, annak nem megy be, mert nem együttműködő.

Frusztrációt sem tudsz viselni, azért nem mondod a szemébe. Mert ugye pörög a film a fejedben, hogy vajon mit mondana rá, mit szólna. Amire nincs stratégiád az érzelmi tartalékaid hiányossága miatt.

2023. jún. 28. 18:34
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

az alacsonyabb végzettségű munkatársam.....

Kb eddig elég is volt elolvasni. Nőj fel.

2023. jún. 28. 18:47
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

De, lekezelő, lenéző, a semmire emberkedő kis görcs vagy, akinek csak ennyi jutott. És de, van diplomám, de nem ettől leszek valaki. Ha te ettől érzed magad magasabbrendűnek, kva nagy baj van a megkeseredett kis életedben.

Vezetőként én ilyen hozzáállást szinten alulinak érzek.

2023. jún. 28. 19:03
 16/26 anonim ***** válasza:
84%

Kösz kérdező, most megtudtam, hogy szar helyen dolgozom. Diplomásként nekem is "adatrögzítő" a munkám, de én emellett tartom az ügyfelekkel a kapcsolatot, leadom a megrendeléseket, figyelem a raktárkészletet, szerkesztem a honlapot és még néha besegítek (ha unatkozom) az alacsonyabb rendű, NEM DIPLOMÁS kollégáknak is.

Aki nálunk összefogja a munkát, az egy 40 éves nő, akinek csak egy sima érettségije van. Az oka az, hogy én másfél éve vagyok ott, ő meg 4 éve. Amikor odamentem, már ő volt az irodavezető.

Holnap meg is mondom a főnökömnek, hogy nehogy már egy alacsonyabb végzettségű ember ossza az észt...egyáltalán hogy mer hozzám szólni?

2023. jún. 28. 20:59
 17/26 anonim ***** válasza:
84%
A közgazdász diplomád miatt "magasabb színvonalon" rögzíted az adatokat? Ezt mégis hogy kell elképzelni? Talán direkt egy sorral feljebb írod, mint a nem diplomás kollégád?
2023. jún. 28. 22:25
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

A kiirasosbol elege az jon le hogy lenezed azt aki nem diplomas .. Ami azt sugalja hogy magasabrendunek erzed magad mint a masik..

Ez az ultragaz nem pedig a kollegad viselkedese .. Csak hogy tud semmivel sem vagy tobb mint a masik.. Menyj el pszichologushoz az kellene neked. Meg nez tukorbe.

2023. júl. 1. 22:34
 19/26 A kérdező kommentje:
18# Inkább miert nem azt hangsúlyozod ki, hogy amihez nem ért abba ne szóljon bele? Sajnos az a nyers igazság, hogy amihez nem ért valaki, akkor az alap, hogy abba nem szólok bele... vagy ez csak nálam axióma?
2023. júl. 1. 22:56
 20/26 anonim ***** válasza:
Mi az az acióma? Hülyék vagyunk nem értjük
2023. júl. 1. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!