Amikor munkaügyben beszélek egy kollégával, az alacsonyabb végzettségű munkatársam mindig beleszól a beszélgetésbe, hogyan szoktathatnám le erről?
10
Az értelmes ember aki megmondja a tutit, az nem árulfeptöltő, hanem például csoportvezető, boltvezető, stb.
Azért írtam a Tesco-s példát, hogy tudj valamihez viszonyítani. Te, mint egyszerű adatrögzítő senkinek nem mondod meg a tutit, mert te ugyanolyan pozícióban vagy mint az érettségizett ember.
Sőt, te valójában sokkal lejjebb vagy a ranglétrán, ha diplomával nem kellettél sehova, csak adatrögzítőnek.
Ezt hívják úgy, hogy nyers valóság.
Na az ilyen embert, mint te vagy, hívják kártékonynak. Az ilyennek nem segítek, pedig tudom a megoldást, a kommunikációs stratégiát. Csak ugye aki itt tart, mint te, annak nem megy be, mert nem együttműködő.
Frusztrációt sem tudsz viselni, azért nem mondod a szemébe. Mert ugye pörög a film a fejedben, hogy vajon mit mondana rá, mit szólna. Amire nincs stratégiád az érzelmi tartalékaid hiányossága miatt.
az alacsonyabb végzettségű munkatársam.....
Kb eddig elég is volt elolvasni. Nőj fel.
De, lekezelő, lenéző, a semmire emberkedő kis görcs vagy, akinek csak ennyi jutott. És de, van diplomám, de nem ettől leszek valaki. Ha te ettől érzed magad magasabbrendűnek, kva nagy baj van a megkeseredett kis életedben.
Vezetőként én ilyen hozzáállást szinten alulinak érzek.
Kösz kérdező, most megtudtam, hogy szar helyen dolgozom. Diplomásként nekem is "adatrögzítő" a munkám, de én emellett tartom az ügyfelekkel a kapcsolatot, leadom a megrendeléseket, figyelem a raktárkészletet, szerkesztem a honlapot és még néha besegítek (ha unatkozom) az alacsonyabb rendű, NEM DIPLOMÁS kollégáknak is.
Aki nálunk összefogja a munkát, az egy 40 éves nő, akinek csak egy sima érettségije van. Az oka az, hogy én másfél éve vagyok ott, ő meg 4 éve. Amikor odamentem, már ő volt az irodavezető.
Holnap meg is mondom a főnökömnek, hogy nehogy már egy alacsonyabb végzettségű ember ossza az észt...egyáltalán hogy mer hozzám szólni?
A kiirasosbol elege az jon le hogy lenezed azt aki nem diplomas .. Ami azt sugalja hogy magasabrendunek erzed magad mint a masik..
Ez az ultragaz nem pedig a kollegad viselkedese .. Csak hogy tud semmivel sem vagy tobb mint a masik.. Menyj el pszichologushoz az kellene neked. Meg nez tukorbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!