Nem kaptam saját példányt a munkaszerződésből ez normális?
Figyelt kérdés
Már 1 hónapja dolgozom ott, első nap aláírtam a szerződést azt mondták majd odaadják a példányomat de nem adták. Bérpapírt se kaptam. Lehet hülye kérdés de első munkahelyem, normális ez így, hogy nekem kell elkérni ezeket vagy maguktól adniuk kellett volna?2023. jún. 25. 15:25
1/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem normális.
Kellett volna kapnod szerződést és bérpapírt is.
3/9 anonim válasza:
Nem normális, menj be a HR-re és jelezd, hogy még nem kaptad meg és szükséged lenne rá, mert le kell adni a munkanélkülibe. Bérpapírt csak nyomtatva kaptok vagy hozzáférhető elektronikusan is? Mert ha utóbbi, akkor nem minden esetben nyomtatják ki.
4/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom 3-as még ezt se mondták... Testvérem e-mailben kapja, nekem úgy is jó lenne de oda se küldtek. Az a baj, hogy szinte semmit nem mondanak a munkával kapcsolatban se, a beosztásért is nekem kellett kérdezősködni az első napomon és akkor még flegma stílusban mondja a főnök, hogy majd megnézem az irodában munka után...
2023. jún. 25. 15:35
5/9 anonim válasza:
Mindenképpen kérd el a munkaszerződésed saját példányát.
6/9 anonim válasza:
3-as vagyok
Ez a hely egy nagy redflag
Keress inkább mást, mert hosszútávon rossz vége lesz... Próbaidő végéig bármikor felmondhatsz indoklás és felmondási idő nélkül. Sok sikert!
7/9 anonim válasza:
Nézz utána, be vagy - e egyáltalán jelentve.
8/9 A kérdező kommentje:
Be vagyok jelentve kaptam levelet a navtól.
Nem szeretnék sokáig ott maradni csak nehéz a munkakeresés tapasztalat nélkül suli után de azért keresgélek...
Köszönöm a segítséget, holnap elkérem mindenféleképpen a szerződést.
2023. jún. 25. 16:51
9/9 anonim válasza:
Ez nem normális, hanem jogsértő. Nemcsak a munkaszerződést, hanem a munkaköri leírást is kötelező kiadni, elvileg már az első munkanapon. A bérkimutatás elérhető kell, hogy legyen az első átutaláskor, legalább online formában. Ha ezek nincsenek meg, akkor az annak biztos oka van. Simlis banda, nem ajánlott náluk dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!