Betegszabit ledolgozni?
Figyelt kérdés
Szóval betegszabin vagyok. Főnököm többször hívott, hogy mikor megyek. 2 kollégám van. Az egyiknek most több órája lesz miattam. Amikor vissza megyek én kapok az ő műszakjaiból. Gyakorlatilag ledolgozom a felét a betegszabinak. Ez mennyire fer szerintetek? Ōvön alulinak érzem.2023. jún. 24. 22:31
1/8 anonim válasza:
Nem hinném, hogy jogszerű. Vagyis attól függ, hogy pontosan mi van a munkaszerződésedben (és a kolléga munkaszerződésében).
De persze nem mindegy, milyen helyzetben van a cég. Mert ha annyira nincs jó helyzetben, és nem vagytok hajlandóak a jogszerűen elvárhatónál többet dolgozni, akkor esetleg csőd lehet a vége és onnantól nem lesz munkátok. (Ez nem biztos, hogy rossz kimenetel, csak gondolj rá, hogy lehetséges, vedd figyelembe, mikor megfontolod, mit érdemes tenned.)
2/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem kellene "ledolgozni" !!!! Mégis mire fel ?! Hogy van/lesz feltüntetve ez a bérpapíron ?? Keress más munkahelyet, ami korrekt.
Üdv egy bérszámfejtő...
3/8 A kérdező kommentje:
Tehát a kolléga elvitt helyettem 5 műszakot. Én meg ha visszamegyek vissza adok neki 2-öt. Mintha csak cseréltünk volna. A szabadnapjaim bánják. Nem hiszem el, hogy a cég másik nagyobb munkahelyeiről nem tudott volna valaki helyettesíteni.
2023. jún. 24. 23:03
4/8 A kérdező kommentje:
Nem szabályos munkarendben dolgozunk. Egy müszak alatt több mint 8 órát, szombat is van. Aztán vannak szabadnapok.
2023. jún. 24. 23:08
5/8 anonim válasza:
A kettes ezt tökéletesen leírta. Ne legyünk már rabszolgák!
6/8 A kérdező kommentje:
Most mégis mit csináljak? 3-an vagyunk ott. A főnököm már kisakkozta, hogy ha hétfőn visszamegyek orvoshoz, kedden már dolgozom /erre a napra be vagyok osztva/. A szerda viszont szabad lenne nekem. A főnököm egyből rá harapott, hogy akkor csúsztatunk a "Mártival". Ővé volt a péntek - ami az enyém lett volna - én meg akkor viszem az Ő szerdáját. De őszintén nem csak ezen rugózom most. Egy ideje úgy érzem hülyének néz a főnök. Csendes , visszahúzódó tipusnak tartom magam. Nem az első húzása amit övön alulinak érzek.
2023. jún. 25. 09:55
7/8 anonim válasza:
Fizetésben jó ez neked? Kompenzálva vannak a túlóráid valahogy? 150%-ot kérnék legalább a túlórákra. Ezt beszéljétek meg. Vagy ha neked sok, akkor mondd, hogy nem tudod teljesíteni. Kirúgni jól láthatóan nem fognak, hiszen nincs ember 🤷♂️ nagyon jó alkupozícióban vagy. Egyszerűen csak le kell tárgyalnod.
8/8 anonim válasza:
Utolsó. Hát szerintem meg pint, hogy kirúgni akarják a kérdezőt, azért szívatják így meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!