A helyemben tanulnátok még 2 évig vagy inkább elmennétek dolgozni? 20/f
van egy 2 éves informatikus képzés ahova anyámék nagyon akarják hogy menjek, pedig semmi kedvem hozzá, nem érdekel az informatika, azt mondják hogy 2-3x többet keresnék mint gyárban
vagy elmehetnék gyárba 3 műszakozni kb 280 nettóért, ahhoz sincs kedvem viszont legalább lenne pénzem
15 éve vagyok a szakmában, és rávilágítanék, hogy azért sok minden nem teljesen úgy van, ahogy azt a nagy többség gondolja.
- Ebben a szakmában sem keresi mindenki degeszre magát. A kereset függ többek között a munkakörtől (az "informatikus" egy elég tág gyűjtőfogalom), a munkahelytől, a tapasztalattól és a képességektől, stb. Egy pályakezdő rendszergazda egy közintézményben jó, ha megkap 160-at. Ugyanakkor egy vezető fejlesztő egy nemzetközi érdekeltségű cégnél akár ennek a 10-20-szorosát is megkaphatja havonta. (És természetesen nem csak a két véglet létezik.)
- Ez egy olyan terület, ahol folyamatosan képben kell lenni. Akit nem érdekel az informatika, abból nem lesz eredményes informatikus.
- Nem is lehet mindenkiből az. A megfelelő tudásanyag mellett kellenek bizonyos képességek is hozzá. Ha ez nincs meg, akkor a legjobb esetben is csak egy sufnicégnél lesz az illető örök kezdő.
- Egy 2 éves tanfolyam arra jó, hogy az ember elinduljon a pályán. Ez jó ugródeszka lehet egy komolyabb képzéshez, de önmagában csak akkor ér valamit, ha mellette aztán istenesen odateszed magad. Ne felejtsük el, hogy a munkaerőpiacon vannak egyetemet megjárt emberek is. Ott pedig 5 éven át tanulják a szakmát, és általában elég magas szinten.
Ami az én személyes hozzáállásomat illeti: hasonló helyzetben én tanulnék, de csak olyasvalamit, ami érdekel, és amit később szeretnék csinálni. Hosszabb távon pedig mindenképp jobb életminőséget biztosít, és több lehetőséget ad, ha van egy piacképes végzettséged.
Nem értem a kérdést.
A válaszaid alapján nem akarsz menni de mégis mert sok pénzt keresnél. Megválaszoltad magadnak.
Nem én járok egyetemre hanem a másik válaszoló lehet.
Ennek semmi köze nincs az empátiához de nagyon szépen lenézed az egyetemistákat 👏👏
Viszont hiába írunk bármit ő ugyan azt hajtogatja. Akkor meg minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!