Mennyire jellemző, hogy próbaidő alatt válik meg valakitől a cég?
Munkahelyváltás előtt állok és hajlamos vagyok mindent túlaggódni, ezért is merült fel bennem a kérdés.
Az világos, hogy ha a csillagokat is lehazudom az égről az önéletrajzomban és az interjún, akkor könnyen koppanhatok. De mi van akkor, ha valós dolgokat állítok magamról, akkor mekkora az esély, hogy próbaidő alatt jönnek rá, hogy nem vagyok alkalmas a pozícióra?
Próbaidő alatt Istent játszhat a munkáltató és ezt tudják is....
Jellemzően nem a munkavállalók szoktak tömegével felmondani a próbaidő alatt....
Próbaidő alatt - mivel a f@sztarisznya munkáltatónak nincs indokolási kötelezettsége - olyan ok miatt rúghat ki, amilyenért csak kedve tartja....undorító, de ez van. Nem tudom, hogy lehetett, ezt megengedni...
Igen, van az az opció, hogy valaki alkalmatlan... de az elég hamar kiderül és mindkét félnél egyértelmű az ok. Nem ezzel van a baj.
A próbaidő azért méltánytalan, mert nem csak alkatatlanság miatt vagy kirúgható, hanem azért is, mert pl. nem tetszik a szemed színe, nem bratyizol le a többiekkel, nem hozod be a magánéleted a munkahelyre, vagy látszik rajtad, hogy nem ez a munka az életed értelme, hanem csak pénzkereset számodra...
Ismertem olyat, akitől azért váltak meg próbaidő alatt, mert nem ment el a többiekkel sörözni munka után, így ebből azt vezették le az emeletes idióták, hogy többnek képzeli magát náluk, így nincs helye köztük... hát kirúgatták.
Igen, ha nem tudsz szocializálódni a munkatársakhoz, végezhetsz Te akármilyen szakmailag kifogástalan munkát, ki fognak rúgni.
Sajnos ez van.
Kérdező!
Olyan vagyok, aki megválogatja a társaságát, a munkahelyén is.
Nem azért, mert bárkinél is különb lennék, csak éppen nem akaszkodom rá senkire (én is ugyanezt várom el) nem komázom mindenkivel, akivel mindössze csak annyi közünk van egymáshoz, hogy egy munkahelyen dolgozunk...
Voltak már ebből bajaim a munkahelyeimen.
Az uccsó munkahelyem egy hónapig tartott, mert nem voltam hajlandó "barátkozni" a főnök kedvenceivel.... bepanaszoltak a főnöknek... ki is rúgtak...
Azóta sem találnak jogtanácsost a helyemre, olyat, mint én voltam...
Azt ugye mondanom se kell, hogy a felmondáskor nekem is elsütötték a "nem vagyok köteles indokolni" undorító f@szságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!