A 3 műszakos 4+1 munkarend mit jelent?
*25 éves vagyok.
_Ha más nincs, kénytelen vagyok dolgozni, de azért örülnék, ha nem kéne szétcsesznem a testemet az ilyen gyakori váltogatással. Így is vannak egészségügyi problémáim, és azért is gyűjtenék pénzt, hogy feltárjam pontosan mi a bajom és meggyógyítsam. Csak a banknál is már -15 ezer forintom van, és pénzem sincs kajára.
Hogy megéri e azt neked kell tudnod,mindenki a saját értékrendje szerint ítéli meg, amiben lehet csak anyagi szempontokat figyelembe venni, de lehet lelki, egészségügyi és még sok sok szempontot figyelem előtt tartani.
Azt szokták mondani, hogy a mérlegnek is két nyelve van, érdemes pro és kontra érveket felhozni mellette és ellene is.
Én 3 műszakban dolgozom. A héten éppen éjszakás vagyok. Ha az egészségügyi részét nézem, engem totál megborít. Fáradt, kialvatlan vagyok, ahogy elkezdem a hetet, az első 2-3 napban állandóan fáj a fejem, olyan "zavart", kelekótya az egész elmém ilyenkor. Aztán hét közepén már elég szépen rá állok.
Ezután délutános hét következik ( ezt szeretem a legjobban) viszonylag emberi időben 11-ejfélkor már ágyban) vagyok. Normálisan tudok aludni, délelőtt bármit el tudok intézni a magáneletemben.
Majd a nappalis műszak. Korai ébredés, tele a műszak főnökökkel. Mindenki sokkal jobban figyel, nagyobb az elvárás.
Rengeteg családi, baráti programrol lemaradok.
A sógornőm 200 ezer nettóért takarít, 1 műszakban.
Én 260 ért operátorkodom 3 műszakban. 60 ezerrel kapok többet, de éjszaka amikor minden normális ember alszik, én bent dolgozom. Többet keresek, mint ő, viszont ingerszegényebb az életem.
Én azt mondom nem éri meg. De van aki máshogy gondolja. Ezt te döntsd el, hogy mi a fontos neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!