Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire hihető?

Mennyire hihető?

Figyelt kérdés
A mentalis egeszsegem miatt 2 evet nem dolgoztam, es ameddig a szuleim megengedhettek maguknak, itthon voltam es pszichiaterhez es pszichologushoz jartam. Ha ezt mondanam, akkor biztos elutasitananak, igy helyette mit mondhatnek? Gondoztam a nagymamamat? Egy 27 eves ferfitol ez hiheto lenne?

2023. jún. 13. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Például ne magyarázkodj, csak annyit mondj, hogy családi tragédia miatt nem volt más választásod
2023. jún. 13. 12:38
 2/11 anonim ***** válasza:
39%

Nagyon rossz hazugsággal kezdeni.

Az egy dolog, hogy nem dolgoztál, de amúgy mit csináltál még? Tanultál? Vagy otthon ültél csak és gépeztél?

2023. jún. 13. 12:38
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Ha kérdezik mond el az igazat. Ne hazudj. Nem fogják kérdezni egyébként.
2023. jún. 13. 13:02
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Azért szerintem az is szomorú, hogy a mai magyar társadalomban elítélnek, "megköveznek", elutasítanak, ha te szünetet mersz tartani, mert mondjuk besokalltál a munkától, emberektől és attól a sok sz@rtól ami napi szinten ömlik rád mindenhonnan.

Nekem van egy ismerősöm akinek szintén tele lett a töke, összeszedett annyi pénzt amennyi kellett az útra, és egy haverjával kimentek Thaiföldre két hónapig mentálisan feltöltődni (még utána sem kezdett rögtön dolgozni).

NEM csináltak semmit! Na bumm!

Akkor most az össze HR-es kirúgja, elítéli stb hogy milyen semmirekellő ember, mert nem robotolta végig az eddigi életét???

Csak a nőknek szabad szülés miatt abbahagyni a munkát, de aki nem szül az egy percre sem essen ki az állandó robotból?

Az a szomorú hogy az állásinterjúkon szépíteni kell mindent, mert rögtön jön az ítélkezés és ebből kifolyólag az elutasítás!

Amúgy is vicc ami egy állásinterjún folyik. A munkavállaló fényezi magát hogy felvegyék, a munkáltató meg később be sem tartja amit ígért.

2023. jún. 13. 13:15
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
#4: honnan veszed, hogy "a mai magyar társadalomban elítélnek, "megköveznek", elutasítanak, ha te szünetet mersz tartani"?
2023. jún. 13. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

#5:

Saját magam tapasztaltam. Úgyis megkérdezik a kérdezőtől is hogy mit csinált az elmúlt 2 évben, mivel az önéletrajzában nem lesz odaírva semmi, hacsak nem kamuzik oda valamit, de az nem lenne fair dolog.

Ha nem is jegyzik meg neki, akkor nemes egyszerűséggel mást vesznek fel, nem olyan embert, aki ki mert venni 1-2 év "szabit".

Pár nappal ezelőtt volt itt valaki aki 4 éve nem dolgozik és már ő is azon parázott hogy mit írjon oda az önéletrajzába, mert ott "lyuk" lesz (link)!

Alapból félnek az emberek, hogy a végletekig lerontják az esélyeiket (másokkal szemben) ha nem dolgoznak folyamatosan.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..

2023. jún. 13. 13:40
 7/11 anonim ***** válasza:
Külföldön dolgoztál mondd ezt, ennyi.
2023. jún. 14. 10:32
 8/11 A kérdező kommentje:
A külföldi munkáról kérhetnek igazolást? Vagy feltüntetve van valahol?
2023. jún. 14. 11:01
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen úgy van, ahogy a #4 mondja. Én is ezt tapasztaltam.

Állásinterjúkon jött a kérdés, amikor még őszinte voltam az önéletrajzomban, hogy "itt miért csak ennyit voltál?" Pár hónapos munkáim voltak, mert ahol nem éreztem jól magam, leléptem, a szüleimmel éltem egy ideig és ezért nem arról volt szó, hogy nem tudok kenyeret venni magamnak. Emiatt kellett beleírnom olyanokat, hogy 4 évig voltam egy helyen, ahol csak egy évet, meg kihagytam egy csomót, mert ott csak 2 hónapot mondjuk.

Szünetet tartani, lol. Hát én tartottam idén két hónapot. Mindenki az előző helyemen azt kérdezte, mi az új munkám, mondom nincs még, pihenni szeretnék, mert besokalltam. Akkor már jött minden, hogy engem el fog tartani a barátom (félretett pénzből éltem), meg hogy ezt meddig gondolom csinálni...

De a kedvenc sztorim akkor is ez: Közalkalmazott lettem. A bértábla miatt kellett minden előző helyről a kilépő papír. Már felvettek, amikor nézte az öregasszony undorodva, hogy ezek jó rövid munkahelyek, mégis hány munkahelyed volt, itt nem ezt várják, tényleg december óta nem dolgozol? (akkor volt január). Na hát rajta kívül amúgy nem érdekelt senkit, felvettek és egy évet ott dolgoztam.

Amúgy tényleg sok magyar helyen már azt se nézik jó szemmel, ha szabira mész, vagy beteg vagy. Egyik helyen beteg lettem, másnap már kérdezték, mikor megyek már... Ja mert egy betegség csak 2 nap...

2023. jún. 14. 12:08
 10/11 anonim ***** válasza:
8, nincs joga kérni semmi ilyesmit. Egyszerűen nincs hozzá köze, meg nincs hozzá joga.
2023. jún. 14. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!