Ha egy munkahely rosszul számolja el a bért és kb az 1/3-át utalja csak mert elnézték a napokat és amikor ezért szólok akkor azt a választ kapom, hogy majd 20.-án elszámolják hóköziben. Ez miatt felmondhatok azonnali felmondással?
#6: a kérdező valóban jól tudja, utolsó munkában töltött nap utáni max 5. napon utalni kell a bért. Szóval ha felmondok elsejével, nem várják meg a 20-át, hanem hó első hetében kifizetnek.
Örülök, hogy megoldódott a gond. Azt tanácsoltam volna, hogy beszélj a területi vezetővel, mert ilyen nincs, hogy hetekre visszatartják a béredet.
Most mit mondjak neked biztatásnak?
Amíg kormányzati szándék nincs rá, addig ez marad, hiába van igazunk.
Nekem volt munkaügyi perem, nem állami céggel. A bíróságon láttam, és azt sosem felejtem el, hogy az utánam lévő munkaügyi perekben (kb. 4 db) egytől-egyik a NAV volt az alperes. Ugye azt tudjuk, hogy a tárgyalóterem ajtaja mellett ki van függesztve az aznapi perek felperesének, alperesének a neve és az ügy típusa? Gondolom, azért beszédes adat az, hogy 4 ügyben is a NAV-ot perelték munkaügyileg. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!