Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha egy munkahely rosszul...

Ha egy munkahely rosszul számolja el a bért és kb az 1/3-át utalja csak mert elnézték a napokat és amikor ezért szólok akkor azt a választ kapom, hogy majd 20.-án elszámolják hóköziben. Ez miatt felmondhatok azonnali felmondással?

Figyelt kérdés
Nekem most lenne szükségem a pénzre, nem 20.-án. Vagy ezt el kell fogadnom, hogy még két hetet várnom kell a fizetésem nagyrészére. Most különösen rosszkor érintett, mert ballagás is van a nyakunkon, meg ugye a szokásos számlák, hiteltörlesztő s.t.b. Nemsokára úgyis elmegyek ettől a cégtől, de akkor előrébb hoznám ezt így, csak kérdés, hogy jogilag ennyi elég-e?

2023. jún. 10. 17:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
10-es igen, újraértelmeztem, máshogy szedted pontokba, mint ahogy én értelmeztem elsőre. De ma beszéltem velük, megoldják a héten valamelyik nap, meg fogom kapni a különbözetet
2023. jún. 12. 13:00
 12/15 anonim ***** válasza:

#6: a kérdező valóban jól tudja, utolsó munkában töltött nap utáni max 5. napon utalni kell a bért. Szóval ha felmondok elsejével, nem várják meg a 20-át, hanem hó első hetében kifizetnek.

Örülök, hogy megoldódott a gond. Azt tanácsoltam volna, hogy beszélj a területi vezetővel, mert ilyen nincs, hogy hetekre visszatartják a béredet.

2023. jún. 12. 23:57
 13/15 A kérdező kommentje:
12-es, nem oldódott meg, ugyanis a héten csak a táppénzem egy részét kaptam meg hóközivel, jövőhéten kapok egy másik hóközi utalást,amit egy később leadott táppénzes papír után kapok meg, de a májusban elmaradt kifizetetlen betegszabadságot, csak a júniusi bérrel, július közepén fizetik. Állítólag törvény van rá, hogy ezt ők nem korrigálhatják. Kérdeztem, hogy ezt a törvényt hol tudnám áttanulmányozni, mert engem is érdekelne, a válaszuk az volt, hogy ezt nem tudják megmondani, csak van és kész. Van egy másik cégnél HR-esként dolgozó ismerősöm, ő azt mondta, hogy ha fel is mondanék azonnalival, a cég kiszúrásból elvihetné bíróságra is az ügyet és járhatnék bíróságra is fogadott ügyvéddel, nem biztos, hogy ez megérné. A céget (főleg hogy állami) nem érdekelné anyagilag sem.
2023. jún. 18. 09:52
 14/15 anonim ***** válasza:

Most mit mondjak neked biztatásnak?

Amíg kormányzati szándék nincs rá, addig ez marad, hiába van igazunk.

Nekem volt munkaügyi perem, nem állami céggel. A bíróságon láttam, és azt sosem felejtem el, hogy az utánam lévő munkaügyi perekben (kb. 4 db) egytől-egyik a NAV volt az alperes. Ugye azt tudjuk, hogy a tárgyalóterem ajtaja mellett ki van függesztve az aznapi perek felperesének, alperesének a neve és az ügy típusa? Gondolom, azért beszédes adat az, hogy 4 ügyben is a NAV-ot perelték munkaügyileg. ;)

2023. jún. 19. 05:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
2023. jún. 20. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!