Elvállalnátok egy állást +160 ezerért, ha a munkakör amúgy nem érdekelne?
"Bírom, hogy az a kérdés, hogy TI (azaz mi, válaszolók) elvállalnátok-e egy munkát, erre a válaszok fele az, hogy ezt a kérdezőnek kell tudni:D Kedves válaszolók, nem, a ti véleményeteket nem a kérdezőnek kell tudnia, hanem nektek, hisz a kérdés hozzátok szólt."
Hiába van így megfogalmazva, a kérdező valójában a saját életében tanácstalan. Válaszoltam már ilyen kérdésre a saját szemszögemből, lepontoztak érte, a kérdezőnek nem volt hasznos. :-) Ha a mostani élethelyzetem fényében válaszolnék, az a kérdezőnek nem lenne releváns, ha a helyébe akarnám képzelni magam, ahhoz viszont nem adott meg elég információt (például hogy most mekkora a jövedelme, milyen kiadásai vannak...).
"Bírom, hogy az a kérdés, hogy TI (azaz mi, válaszolók) elvállalnátok-e egy munkát, erre a válaszok fele az, hogy ezt a kérdezőnek kell tudni:D Kedves válaszolók, nem, a ti véleményeteket nem a kérdezőnek kell tudnia, hanem nektek, hisz a kérdés hozzátok szólt."
Leírtam, hogy én elvállalnám, sőt, azt is leírtam, hogy nekem nem fáj napi szinten bejárni dolgozni. Nos, a kérdező, akkor elfogja vállani a több pénzért a munkát, mert én azt írtam? Kétlem.. abból a mentalitásból kiindulva, ahogy itt megnyilvánult. Az ilyen kérdéseknek sosincs értelme, mivel ezt mindig csak az adott személy tudja eldönteni, aki ebben a helyzetben van, hogy ő képes-e rá erre, mi éri meg neki...stb.
Mit változtat az ő helyzetén az, hogy én, számára egy vadidegen, elvállalnám? Semmit. Mivel ez az ő élete, ezt neki kell eldöntenie. Felnőtt ember a kérdező, nem? Akkor tanuljon meg egyedül döntéseket hozni a saját életével kapcsolatban.
Egyébként pedig mindig azt szajkózzák, hogy minek szólunk bele a másik életébe. Most meg akkor nyugodtan beleszólhatunk? Ennyire életképtelen lenne a kérdező, hogy a saját életével kapcsolatban nem tudja ezt eldönteni és kíváncsi más, vadidegen emberek véleményére? Én nem ő vagyok.. ez remélem tiszta sor.
10-11
Hát ha rosszul tesz fel kérdést és aszerint kap válaszokat, akkor meg majd megtanul jól föltneni kérdést. Pl "szerintetek elvállaljam...." és máris nem azt kérdezi, hogy mi elvállalnánk-e.
De amíg azt kérdezi, hogy én elvállalnám-e, addig én arra fogok válaszolni, hogy én elvállalnám-e.
Egyébként, ha nem tűnt volna fel neked, az egész leírás róla szól, hogy ő miért nem akarja elvállalni, miért lusta a HO-t lecserélni egy bejárós munkára, a kérdést meg már úgy teszi fel, hogy MI (tehát elvállalnáTOK!). A kettő üti egymást.
Kérdező, de mi nem vagyunk a te helyedben, nem vagyunk mi te, és nem is leszünk így, mivel különbözőek vagyunk, ezért nem biztos, hogy ami nekem jó, az neked is ugyanolyan jó lesz.
Te nem szeretsz emberekkel foglalkozni, én meg igen.
Neked eleve hátrány az, hogy be kell járnod dolgozni. Nekem ez nem hátrány.
És még csak az elejénél tartunk.
Minél több ember véleményét kéred ki, teljesen feleslegesen, annál jobban össze fogsz zavarodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!