Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért hiszik azt, hogy ezzel...

Miért hiszik azt, hogy ezzel beismertem a lopást?

Figyelt kérdés
A munkahelyemről eltűnt egy kb. 40ezret érő eszköz, amit én használtam utoljára. Elég nagy balhé lett miatta, az összes kollégát kikérdezték, visszanézték a kamera felvételeket, de nem sikerült megtalálni a tettest. A főnökség és kollégák is rám gyanakodtak, mert leginkább csak nekem volt hozzáférésem hozzá. Végül, mivel nem sikerült megtalálni kifizettem, mert a saját felelősségemnek éreztem az elvesztését, most pedig mindenki azt hiszi, hogy én is loptam el, külöben miért fizettem volna ki.

2023. jún. 1. 19:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%
Mert ezzel beismerted.
2023. jún. 1. 21:54
 12/20 anonim ***** válasza:
39%

Kifizetted, beismerted. Veregesd meg jobb kézzel a bal válladat (lehet fordítva is, ha úgy kényelmesebb), hogy milyen ügyes voltál.

A hazai jogrendben annak kell bizonyítania az igazát, aki állít valamit. Ha a munkahelyeden bárki azt mondja, hogy te loptad el az eszközt, akkor vagy bizonyítja, hogy te voltál, vagy húzhat a büdös p***ába. Nem neked kell bizonyítani, hogy ártatlan vagy. De egy ilyen húzással beismered, onnantól meg (szerintem) nincs maradásod ennél a cégénél. Ám ha ilyen balf*** vagy, máshol se nagyon.

2023. jún. 1. 22:34
 13/20 anonim ***** válasza:
Miért érzed magad felelősnek? Miután használtad, nem ugyanoda raktad vissza, ahova mindig is?
2023. jún. 2. 09:40
 14/20 A kérdező kommentje:

Ez egy elég speciális szerszám, ritkán van rá szükség, idén összesen 3 alkalommal volt használva. Az utolsó két alkalommal én használtam valamikor május elején. Csak már nem emlékeztem pontosan amikor kérdezték, és azt válaszoltam, hogy márciusban láttam utoljára.

Majd mikor megnézték a felvételeket, látták, hogy március helyett májusban is használtam, erre azt feltételezik, hogy szándékosan hazudtam is.

Komolyan nem akartam hazudni, csak már nem tudtam pontosan dátumot és semmi közöm az eltűnéséhez. Az biztos, hogy valaki ellopta, mert el nem kallódhatott.

2023. jún. 2. 10:00
 15/20 anonim ***** válasza:
14: Májust mégis hogy keverhetted össze márciussal? Azt csak tudod már, hogy valami pár hete volt vagy több mint 2 hónapja.
2023. jún. 2. 10:49
 16/20 A kérdező kommentje:
Tököm tudja mikor használtam, itt majdnem minden nap egyforma.
2023. jún. 2. 10:59
 17/20 anonim ***** válasza:
9%
16: Nekem is egyformák a napjaim, de egy rendhagyó (nem mindennapos) munkatevékenységre, ami ebben a hónapban történt, azért csak nem emlékszem úgy, hogy több mint 2 hónappal ezelőtt volt. Így nem csoda, hogy a főnök azt hiszi, hogy hazudsz.
2023. jún. 2. 11:07
 18/20 Thunderfairy ***** válasza:
21%
Van egy olyan érzésem hogy nem tévednek nagyot a kollégák.
2023. jún. 4. 16:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Miért nem hasznos a 17-esem? Ezek szerint csak nekem van ilyen abnormálisan jó memóriám, hogy 1-2 hete történt dolgokra nem emlékszem 2 hónappal ezelőttiként?
2023. jún. 4. 16:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Rosszul csináltad mert nem kellett volna kifizetned, így azt hiszik hogy biztos te voltàl csak beparáztàl és inkább kifizetted. Nem kellett volna kifizetni hanem az igazad véghez vinni és ha továbbra sem hagytak volna békén akkor meg fel kellett volna mondanod.
2023. jún. 6. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!