Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért hiszik azt, hogy ezzel...

Miért hiszik azt, hogy ezzel beismertem a lopást?

Figyelt kérdés
A munkahelyemről eltűnt egy kb. 40ezret érő eszköz, amit én használtam utoljára. Elég nagy balhé lett miatta, az összes kollégát kikérdezték, visszanézték a kamera felvételeket, de nem sikerült megtalálni a tettest. A főnökség és kollégák is rám gyanakodtak, mert leginkább csak nekem volt hozzáférésem hozzá. Végül, mivel nem sikerült megtalálni kifizettem, mert a saját felelősségemnek éreztem az elvesztését, most pedig mindenki azt hiszi, hogy én is loptam el, külöben miért fizettem volna ki.

2023. jún. 1. 19:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%

Ez egyenlő egy beismeréssel.

Ha nem vagyok bünős a végsőkig végig viszem az igazam...

Én pl ilyen vagyok. Biztos nem fizetzem volna ha nem vahyok bűnös

2023. jún. 1. 19:06
 2/20 anonim ***** válasza:
85%
Én sem értem. Én is eléggé becsületes vagyok megeliismeretes, de biztosan nem fizettem volna ki, ha nem én vettem el.
2023. jún. 1. 19:07
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Én se fizettem volna ki. Ezzel tényleg olyan, mintha elismernéd, hogy te loptad el.
2023. jún. 1. 19:08
 4/20 anonim válasza:
72%
Bocsi, de ez a viselkedés tényleg ilyesmire enged következtetni. Elvégre ha semmi közöd nincs a lopáshoz, miért éreznéd magad felelősnek?
2023. jún. 1. 19:11
 5/20 anonim ***** válasza:
74%
Mert voltál olyan dinka, hogy kifizetted? ¯\_(ツ)_/¯
2023. jún. 1. 19:23
 6/20 anonim ***** válasza:
52%
Komolyan mindenki ilyen korlátolt? Jogilag és számtalan esetben az alapozza a felelősséged valamilyen kárért (mert X dolog eltűnt, vagy megrongálódott), hogy XY ellenőrzési körébe tartozik, és nem kell közvetlenül ő tüntesse el, rongálja meg. Ha tegyük fel az eszközt ő használta de nem helyezte vissza arra a helyre ahol annak rendeltetésszerűen lennie kell, ha azt egyáltalán tényleg ellopták és nem csak elkallódott, de nincs meg a tettes ezért nem lehet megállapítani más felelősségét akkor érezheti úgy, hogy ő mulasztott más híján őt terheli a felelősség még akkor is ha amúgy az előírások szerint egyébként nem kéne fizetnie. Én pont azt nem tartom reálisnak, hogy egy tolvaj ha egyébként simán megúszhatná önként megfizesse a kárt. Amúgy meg mielőtt nem fizetett is tolvajnak gondolták. Ha nagyon pattognak akkor bizonyítékok gyűjtése utánfeljelenteném őket rágalmazásért, kilépnék aztán bekaphatják.
2023. jún. 1. 19:29
 7/20 anonim ***** válasza:
59%
#6: csakhogy itt nincs szó jogi felelősségről. A kérdező saját elmondása szerint csupán saját felelősségének érezte a tárgy eltűnését.
2023. jún. 1. 19:34
 8/20 anonim ***** válasza:
73%
7: Köszönjük és én nem ezt írtam? Példaként hoztam, hogy a felelősség nem csak úgy működik ahogy egyes elég egyszerű emberek elképzelik. Mellesleg elég nagy nyomást raknak valakire, amikor kollektíven és alaptalanul rányomják hogy tolvaj, vagy legalábbis felelős az eltűnéséért amikor nem az. Miért nem mondhatná erre egy egyébként becsületes ember, hogy tudjátok mit akkor itt van a 40.000 (aztán költsétek gyógyszerre).
2023. jún. 1. 19:45
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Az más dolog, hogy amúgy ezzel együtt benyújtottam volna a felmondásomat mert nem akarnék ilyen emberekkel dolgozni a továbbiakban.
2023. jún. 1. 19:46
 10/20 anonim ***** válasza:
37%

Miért érzed a te felelősségednek, amikor nem a tiéd és lopás, avagy abnormalitás történt? Ha eltört volna, akkor oké, mert használat.., elbasztad.., de egy rendszeren kívüli, nem szabályszerű dolog történt. Valamint nem a tiéd, csak te voltál a fő használó/hozzáférő. Ez a cég felelőssége, így nincs mit tennie vesz másikat, mert önmagának nem fizet, hogy vegyen másikat. Most te adtál nekik pénzt, hogy vegyenek másikat 4 ezer forintért, csak mert te a boltban 40 ezerért kapnád meg.

Elkúrtad. :))

Sebaj, immár megtanultad, hogy ne pazarlunk pénzt, mert más gyökér, te meg oktalanul felelősséget érzel, mintha a gyereked lenne.

2023. jún. 1. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!