Feladnátok a home officet több pénzért, de állandó bejárással?
A kérdés az 11-es, hogy jelenleg a nettó 400 ezres fizetésedből meg tudsz-e úgy élni, hogy nem kell nélkülöznöd, minőségi élelmiszereket tudsz venni, belefér-e kellő mennyiségű szórakozás, kikapcsolódás, kell-e gyűjtened saját lakásra, vagy jelenleg ez adott, stb.
A saját szükségleteidhez is kell igazítanod. Ezért is írtam azt, hogy 1 millió felett pl már nemet mondanék, mert nem gondolom, hogy akinek valami nem jön ki nettó 1 millióból, 1.2-ből már különösebben előrébb lenne. Ellenben ha mondjuk pont a 400-600 lenne, amit írtál, akkor elgondolkodnék azon, hogy hogyan tudok kijönni a 400-ból, elegendőnek tartom-e a félretett pénzem. Az érem másik oldalát nézve pedig: Megéri-e az, hogy napi mínusz 2 órával kevesebb időm lesz, illetve hogy sok egyéb időt veszítek azzal, hogy nem tudok házimunkát végezni itthonról, amíg irodában járok, illetve a tömegközlekedés 'gyönyöreivel' is meg kell birkóznom: Idegesítő tömeg, rendszeres fennakadások, stb.
Nem tudom, mennyi a fizetésed, de számold át órabérre és vonj le abból a +200 000 ftból 40* annyit.
Ennyivel többet fogsz foglalkozni havi szinten munkával, mert igen, a munkába járás is munkával foglalkozást jelent.
Részemről, ha csak egy nyamvadt 1500 ftos nettó órabért nézek, ami tényleg nem sok, a bérem tényleges emelkedése nem 200 000 ft havonta, hanem 140 000... Plusz ugye ott az ebédidő is, ami plusz fél óra, amivel tovább benn kell maradnom a home officehoz képest. Végeredményül majdnem két és fél órával többet vagyok távol munka miatt, mint addig, plusz az utazás költsége, plusz a kaja, amit ha ott kell vennem, kurvára drágább lesz, mintha itthon ennék.
Nem, 200 000 ft nem éri meg (nekem). Ha 5 percre lenne a munkahely, nem lenne extra ebédidő levonva és térítenék az utazásom, akkor esetleg.
Ilyen távolsággal nem hiszem, 400 ezerből bőven kijövök úgy, hogy normálisan élni is tudok és félrerakni is. Lakásom van. 200-400 ezernél elgondolkodnék, mert az az összeg kb az életben maradásra lenne elég.
De a saját körülményeid, terveid nyilván te ismered.
1. Nekem nem ér plusz 200000 Ft annyit hogy napi 2 órát ingázzak (ha dugó, baleset van ez csak több lesz)
2. Itthon munka közben mindent meg tudok csinálni így a délután/este csak a gyerekeké.
3. Ha betegek a gyerekek nem kell táppénzre jönnöm
Nekem ezek elég nyomós indokok arra hogy ha a helyedben lennék nem vállalnám el.
Biztos hogy nem váltanék, több okból is:
1. Sokkal kényelmesebb hogy nem kell korán kelnem, felöltöznöm, dugóban araszolni, későn hazaérni
2. Vidéki családi házban dolgozom home officeból, friss a levegő, csend, nyugalon vesz körül, munkaidő után medencézhetek egyből
3. Kiadtam albérletbe a budapesti lakásomat így minden hónapban 180 000 forint plusz bevételem származik a home officenak köszönhetően valamint besegítek az egyik ismerősömnek ha kevesebb a munkám vagy épp szabaidőmben a projektjébe ami szintén 100-200 ezer plusz, ami időt megemésztene az ingázás.
Úgyhogy határozottan nem, valahol +800 000 és 1 000 000 környékén van a határ hogy esetleg egy állásra azt mondjam hogy jó, feladom a home officet de lehet még akkor is 2x meggondolnám hogy ér-e annyit
200k hány % emelés?
Utazás ráfordítás időben/pénzben/kényelemben mennyi lenne?
Miben lenne más a pozíció?
Ennyi infóból nem lehet megmondani (legalábbis olyan pozícióról, ahol reális ekkora emelés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!