Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Feladnátok a home officet...

Feladnátok a home officet több pénzért, de állandó bejárással?

Figyelt kérdés
Kaptam egy állásajánlatot, nettó 200 ezerrel kapnék többet, mint a jelenlegi helyemen, viszont be kellene járni az irodába. Jelenleg home officeban vagyok teljesen és egész jó munkám van.
2023. máj. 30. 11:15
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
A pénzbeli különbség pedig 400-600 lenne. :)
2023. máj. 30. 11:33
 12/30 anonim ***** válasza:
90%

A kérdés az 11-es, hogy jelenleg a nettó 400 ezres fizetésedből meg tudsz-e úgy élni, hogy nem kell nélkülöznöd, minőségi élelmiszereket tudsz venni, belefér-e kellő mennyiségű szórakozás, kikapcsolódás, kell-e gyűjtened saját lakásra, vagy jelenleg ez adott, stb.

A saját szükségleteidhez is kell igazítanod. Ezért is írtam azt, hogy 1 millió felett pl már nemet mondanék, mert nem gondolom, hogy akinek valami nem jön ki nettó 1 millióból, 1.2-ből már különösebben előrébb lenne. Ellenben ha mondjuk pont a 400-600 lenne, amit írtál, akkor elgondolkodnék azon, hogy hogyan tudok kijönni a 400-ból, elegendőnek tartom-e a félretett pénzem. Az érem másik oldalát nézve pedig: Megéri-e az, hogy napi mínusz 2 órával kevesebb időm lesz, illetve hogy sok egyéb időt veszítek azzal, hogy nem tudok házimunkát végezni itthonról, amíg irodában járok, illetve a tömegközlekedés 'gyönyöreivel' is meg kell birkóznom: Idegesítő tömeg, rendszeres fennakadások, stb.

2023. máj. 30. 11:41
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyi a fizetésed, de számold át órabérre és vonj le abból a +200 000 ftból 40* annyit.

Ennyivel többet fogsz foglalkozni havi szinten munkával, mert igen, a munkába járás is munkával foglalkozást jelent.

Részemről, ha csak egy nyamvadt 1500 ftos nettó órabért nézek, ami tényleg nem sok, a bérem tényleges emelkedése nem 200 000 ft havonta, hanem 140 000... Plusz ugye ott az ebédidő is, ami plusz fél óra, amivel tovább benn kell maradnom a home officehoz képest. Végeredményül majdnem két és fél órával többet vagyok távol munka miatt, mint addig, plusz az utazás költsége, plusz a kaja, amit ha ott kell vennem, kurvára drágább lesz, mintha itthon ennék.

Nem, 200 000 ft nem éri meg (nekem). Ha 5 percre lenne a munkahely, nem lenne extra ebédidő levonva és térítenék az utazásom, akkor esetleg.

2023. máj. 30. 11:41
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
12-es nagyon jól írta. Igaz én vállalkozóként dolgozom itthonról, de amíg lehetőségem van ezt csinálni, addig nincs az a pénz, hogy eljárjak itthonról munkahelyre. Mivel elég antiszoc vagyok és szociális szorongással küzdök, ez ebből a szempontból is nagyon pozitív nekem. Ha úgy érzem pihenőt kell tartanom mert kb. kifolyik a szemem a sok monitor nézetegéstől, akkor elindítok egy mosást, iszom egy kávét a teraszon, kinézek a kertbe, játszom a macskákkal, esetleg megnézek egy sorozatot a tévében, stb. Egyáltalán nem élek luxus életet (sőt), de az, hogy jól érzem magam és nagyrészt nyugodt vagyok, ez mindent felülír. Természetesen ha nem úgy futna a szekér, akkor nyilván más lenne a helyzet és ha nem találnék home office állást, akkor elmennék dolgozni ahova felvennének.
2023. máj. 30. 11:53
 15/30 anonim ***** válasza:
47%
Mondjuk abból a pluszpénzből már vehetsz egy lakást a munkahelyed közelében.
2023. máj. 30. 11:54
 16/30 A kérdező kommentje:
Nincsenek anyagi problémáim, van félretett pénzem, lakhatásra nem kell költenem, de azért nyilván “jól esne” a magasabb összeg.
2023. máj. 30. 11:56
 17/30 anonim ***** válasza:

Ilyen távolsággal nem hiszem, 400 ezerből bőven kijövök úgy, hogy normálisan élni is tudok és félrerakni is. Lakásom van. 200-400 ezernél elgondolkodnék, mert az az összeg kb az életben maradásra lenne elég.

De a saját körülményeid, terveid nyilván te ismered.

2023. máj. 30. 12:09
 18/30 anonim ***** válasza:
75%

1. Nekem nem ér plusz 200000 Ft annyit hogy napi 2 órát ingázzak (ha dugó, baleset van ez csak több lesz)

2. Itthon munka közben mindent meg tudok csinálni így a délután/este csak a gyerekeké.

3. Ha betegek a gyerekek nem kell táppénzre jönnöm

Nekem ezek elég nyomós indokok arra hogy ha a helyedben lennék nem vállalnám el.

2023. máj. 30. 12:28
 19/30 anonim ***** válasza:
62%

Biztos hogy nem váltanék, több okból is:

1. Sokkal kényelmesebb hogy nem kell korán kelnem, felöltöznöm, dugóban araszolni, későn hazaérni

2. Vidéki családi házban dolgozom home officeból, friss a levegő, csend, nyugalon vesz körül, munkaidő után medencézhetek egyből

3. Kiadtam albérletbe a budapesti lakásomat így minden hónapban 180 000 forint plusz bevételem származik a home officenak köszönhetően valamint besegítek az egyik ismerősömnek ha kevesebb a munkám vagy épp szabaidőmben a projektjébe ami szintén 100-200 ezer plusz, ami időt megemésztene az ingázás.

Úgyhogy határozottan nem, valahol +800 000 és 1 000 000 környékén van a határ hogy esetleg egy állásra azt mondjam hogy jó, feladom a home officet de lehet még akkor is 2x meggondolnám hogy ér-e annyit

2023. máj. 30. 13:49
 20/30 anonim ***** válasza:
61%

200k hány % emelés?

Utazás ráfordítás időben/pénzben/kényelemben mennyi lenne?

Miben lenne más a pozíció?

Ennyi infóból nem lehet megmondani (legalábbis olyan pozícióról, ahol reális ekkora emelés)

2023. máj. 30. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!