Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkáltatóknak miért fontosa...

A munkáltatóknak miért fontosabb a szimpátia, mint a szaktudás?

Figyelt kérdés
2023. máj. 29. 08:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
52%
Szimpátia ingyen van, szaktudásért fizetni kell.
2023. máj. 29. 17:09
 22/25 anonim ***** válasza:
40%

A legtöbb munkahelyen a rendszerismeretet akkor is magadra kell szedni, ha szaktudásod van. Emellett sol multi épít arra, hogy magának tanítja be a munkaerőt szellemi munkakörökben is, mert kifizetődőbb neki.

Szóval, így is, úgy is tanulni kell és könnyebb együtt dolgozni egy olyannal, aki mellett nem érzel gyomorgörcsöt, ha hozzá kell szólnod. Alapvetően homokszemek vagyunk egy hatalmas gépezetben, a munkánk egymás nélkül semmit sem ér.

Nem, nem elégséges feltétel megfelelő soft skillekkel rendelkezni, de könnyebb felzárkóznia annak, aki technikai oldalról kicsit gyengébb, viszont gördülékeny vele a kommunikáció és a munka, mint annak, aki lehet, hogy tudja, amit tud, de nem alkalmas arra, hogy közösen alkossatok valamit.

2023. máj. 29. 18:13
 23/25 anonim ***** válasza:
3-as ezt én inkább fordítva tapasztalom. Eddigi melóterület ahol voltam, az alapján próbáltam elhelyezkedni legtöbbször inkább kevesebb mint több sikerrel úgy hogy amit mondtál szimpátia a fő erényeim 1ike. Úgy vettem észre hogy a képzett (nálam is jobban) még jobban tapasztalt erős, magabiztos szakembert keresik :P
2023. aug. 16. 16:14
 24/25 A kérdező kommentje:
Nem értem miért erősködik a többség annyira, hogy a szaktudás nem számít. A válaszok alapján valóban a szimpátia számít.
2023. aug. 22. 16:29
 25/25 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem... Szerintem is inkább azoknak lenne ott helye, akik szorgalmasak, elhivatottak és megvan a kellő elméleti (és gyakorlati) tudásuk. A szociális részről szerintem elég volna, ha a bunkózást, szurkálódást mellőznék, meg munkaügyben beszélnének egymással.
2023. aug. 23. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!