Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkáltatóknak miért fontosa...

A munkáltatóknak miért fontosabb a szimpátia, mint a szaktudás?

Figyelt kérdés
2023. máj. 29. 08:18
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
6# válaszoló: Mindig ugyanaz a nóta felvesznek inkáb egy olyant aki nem ért semmihez (nincs se számítástechnikai tudás, se végzettség), de szimpatikus, és megtudja kérdezni attól, aki nem szimpatikus, de van végzettsége és szaktudása. Mindenki úgy gondolja a cégnél, hogy ez így teljesen rendben van. Csak az a baj, hogy a céget nem a képzetlen, de szimpatikus és mindent megkérdező dolgozó viszi előre.
2023. máj. 29. 12:02
 12/25 A kérdező kommentje:
#10: senki, csak amikor az irodában a 'szimpatikus' kolléga miatt nem tudsz haladni, mert igazából nincs se végzettsége se infó tudása, akkor átértékeled a helyzetet.
2023. máj. 29. 12:04
 13/25 anonim ***** válasza:
58%
Ebből is látszik hogy ha nem vagy vigyorgós, folyamatosan önfeledten csacsogó, optimista extrovertált, akkor megb*szhatod az életed minden területét mert soha sehova senkinek nem fogsz kelleni :D Nálunk is előbb panaszkodnak arra a kollégák, ha a wc-s néni nem köszönt előre vigyorogva, mint azért, hogy centikben áll a kosz a budin. Ez van, extrém mértékben szociális faj vagyunk sajnos.
2023. máj. 29. 12:46
 14/25 anonim ***** válasza:
36%
Mert a szaktudást lehet tanulni.
2023. máj. 29. 12:48
 15/25 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező: Nem a mindent megkérdező, tudásszomjas ifjú viszi előre. Ahogyan nem is a kiégett, belefásult vén profik.

Hanem a kettő együtt.

Mindegyiknek megvan a maga szerepe. A gépezet működéséhez mindenféle kell.

Igen, rendben van, hogy egy új ember sokat kérdez. Pontosan ez a dolga.

2023. máj. 29. 12:56
 16/25 A kérdező kommentje:
15# De nem új ember. Se végzettség, se számítástechnikai ismeret.
2023. máj. 29. 12:58
 17/25 A kérdező kommentje:
15# Ahogy belet tanítva..
2023. máj. 29. 12:59
 18/25 anonim ***** válasza:

Mentorálok. Kérlek, mesélj még.

2023. máj. 29. 13:02
 19/25 anonim ***** válasza:
Fiatalon nem volt szaktudásom, alapkészségek igen. Felvettek szimpátia alapon, gondoltam én. Rettentő büszke voltam, és hálás és elkötelezett. Aztán persze néhányszor leharapták a fejem, ha nem tudtam érdemben miről is van szó. Elkezdtem tanulni, akadályozták ahogyan csak lehetséges volt. Megértettem, hogy miért engem választottak és nem a szakmailag jól képzetteket.
2023. máj. 29. 14:06
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Mert a hr-esek és főnökök ahhoz is hülyék, hogy létezzenek.

Szerintetek nem fontos a szaktudás. Értem. Akkor elviszem az autómat a szervizbe, az ott dolgozók szimpátia alapon kerültek be, de szerintetek ez nem nagy baj, mert a szaktudás tanulható. Aztán később fának csapódok a szarul megjavított autómmal, de szerintetek nem baj, mert mentorálni, babusgatni kell a semmihez nem értő újoncokat.

Aztán, ha epeműtétre jelentkezek, szerintetek ott se fontos a szaktudás, ááá neeem, mert az a lényeg, hogy az orvos jól együtt tudjon működni a nővérekkel, meg a műtős csapattal. De ha véletlenül a fél tüdőmet veszi ki az epekövem helyett, az szerintetek nem probléma, mert hibákból tanul az újonc.

Érdeks felfogásotok van, hogy mit ne mondjak.

2023. máj. 29. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!