Ki, hogy bírja a munkahelyén végigmelózni a 8 vagy akár több órát?
Irodai munkás vagyok.
Ma itthon voltam, a kertben melóztam nagyjából 2,5 órát, azt sem egyben, hanem 1 órát majd utána kb másfelet.
Ebben volt fűnyírás, rotálás, gazolás. Olyan fáradt lettem utána, szakadt rólam a víz. Nem vagyok hozzászokva a fizikai aktivitáshoz hozzáteszem, inkább az excel táblákhoz. Igaz a nap is erősen sütött ma.
Erről jutott eszembe, hogy vajon, hogy lehetne bírni ezt heti 40 órában? Ha én gyakorlatilag mindjárt beleesek az ágyba 2,5 óra munka után, vagy én lennék férfi létemre ennyire erőtlen?
A szellemi munka, főleg a határidők miatt ugyanúgy tud stresszes lenni, de az jutott eszembe, hogy én nem bírnám ezt csinálni egész évben, szóval le a kalappal előttük, akik ebben vannak benne.
Vagy olyan ez mint a kondizás, hogy a fizikai munkához is hozzáedződik az ember?
31/F
Belekell ebbe is szokni.
Én ácsként dolgozom. Ha nincs eső és hó szinte mindig a napon.
Heti 3x edzeni is szoktam esténkén, és futni is eljárok a pihenő napokon.
Gyakran dolgozom hétvégente is.
Eleinte nagyon megterhelőnek éreztem pluszban még az edzést is, de fokozatosan hozzá szoktam a terheléshez.
Ha gyakrabban végzel fizikai munkát akár csak házi munka ként, lesz változás. Akár egy kis kardiózással az állóképességet is lehet növelni.
Egyébként nekem meg pont ellenkezőleg, az egyhelyben ülés az ami igazán fárasztó. Van néha tervezős meló amikor 1-2 órán át többet nem tudok ülni. A nyakam egyből sajog.
Kedves #1-es, a szakmunkásokat ne nézzük le ha lehet... A volt gimis tanárom is kicsit flegma volt nemrég az osztály találkozón. Egyből meghúzta magát mihint megtudta, hogy 2,5 szer amnyit keresek mint ő 😉.
Majdnem egész életemben olyan munkát végeztem ami fizikálisan igénybe vesz, mellette szellemileg is és mindezt 90%-ban a szabadban. A kizárólag szellemi munka fárasztóbb. Én egy átlagos nap után úgy érzem magam, mint mondjuk egy egész napos kirándulás után. Mondjuk össze-vissza dolgozom (reptér),
hajnal->délután, délután->kora éjjel, este->hajnal vagy kora reggel.
Én heti 45 órában kertészkedem. Amiket írtál, bár ezek a könnyű melók.
A gazolás az kb csak ülés. A fűnyírózás csak sétálás.
Hozzá is szoksz ha kell, de ez az, amit ti könnyű fizikai munkának hívtok. Amikor elmentem ezt melózni egy éve, még csak izomlázam sem lett tőle. Megterhelőbb volt napi 10 és 12 órát sétálni az utcán más melóban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!