Diplomás munkakörnek számít az, ha a munkához semmiben sem kell a diploma, de a cég megköveteli, mert mást nem vesz fel, közben pedig egy betanított irodai háttérmeló, semmi több az egész?
"ilyen munkára a diplomás mitől JOBB?"
. Nálad bárki jobb.
"A cégnek a kötelező minimumot kell megadnia."
így van. azt KELL megadnia.
és vajon az így és ennyiért felvett ember meddig marad? Amíg nem talál jobbat. és akkor megpattan.
És ez kinek jó így?
Ez a cég által megkövetelt diplomát kérő munkakör. Ezért a diplomás minimálbért megkapod és kész, nincs miről beszélni.
A cégnél lévő fluktuáció meg miért fáj neked? Ez legyen a cég problémája. A széles vállaidra ne vedd fel mások problémáját!
" azzal max a közszférába mehetne"
de ott legalább nem félfeketén trükközve szarakodva van foglalkoztatva...
"a diplomás minimálbért megkapod"
Az micsoda tessék mondani? Én még olyanról sose hallottam.
Kérnék egy linket ahol az Mt-ben definiálásra kerül ez a fogalom, mert én még ilyenről soha az életben nem hallottam. Olyan hogy diplomás minimálbér nincs, nem is volt soha az életben.
Kedves Kekec!
Valóban nincs diplomás minimálbér, ezért elnézésedet kérem. A gyakorlatban a diplomát követelő munkakörökben a cégnek a minimum GBM-et kell megadnia.
A te esetedben cirka br 300 ezer és a téma le is van zárva. Még mindig nem értem, hogy miért zavar ez téged? A cég problémája és nem a tiéd.
Soha nem értettem az olyan kekeckedő kérdezőket akik olyan kérdést írnak amire pontosan tudják a választ. Nagy valószínűséggel az ilyen kérdező mentálisan sérült és kérdésfetisista. Arra izgul fel ha kekeckedhet és vitatkozhat a válaszadókkal. Az ilyen embernek fel kéne keresnie egy jó pszichiátert, mert közveszélyes. Sajnos már Lipótmező bezárt.
Többször is válaszoltam már több kérdésedre. Általában az ilyen hozzászólások után szoktad törölni a kérdést. Remélem most is így teszel Kekec!
OFF: Most a gyakori legnagyobb sértését vágom hozzád. Kevés vagy mint az alapítványi iskolás (a jerikós hülyegyerek)kérdezőben az értelem.
"és vajon az így és ennyiért felvett ember meddig marad? Amíg nem talál jobbat. és akkor megpattan.
És ez kinek jó így?"
Ez már a cég baja lesz.
"Amúgy a hivatalos neve garantált bérminimum, és nem (csak) diplomához kötött, hanem végzettséghez, érettségihez,"
vagyis olyan hogy "DIPLOMÁS MINIMÁLBÉR" olyan NEM LÉTEZIK SOHA NEM IS LÉTEZETT.
mert nincs olyan minimumbér amit CSAK A DIPLOMÁSOK kaphatnak és senki más.
ellenvetés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!